Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει «δώρο Χριστουγέννων» αποκλειστικά για τους αστυνομικούς υπαλλήλους!

2320
αποκλειστικά για τους αστυνομικούς υπαλλήλους

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητά να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ενός μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ ως «αναγνώριση της Πολιτείας στο εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων».

Και να σκεφτεί κανείς ότι η τροπολογία αυτή κατετέθη μια μέρα μετά το όργιο της αστυνομικής καταστολής στις 6 Δεκέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τρεις βδομάδες μετά την τραγική αστυνομική βαρβαρότητα που επεδείχθη στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κατανοούμε πλήρως ότι την πολιτική ευθύνη των πρωτοφανών αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση, αν και συχνά αστυνομικοί υπάλληλοι και ιδιαίτερα τα ειδικά αστυνομικά σώματα, επιδεικνύουν ξεχωριστό ζήλο στον αυταρχισμό και την επίδειξη βίας.

Η αποκλειστική πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης στην αυθαίρετη αστυνομική βία, καθόλου δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ζητά ξεχωριστή και ειδική επιβράβευση με δώρο Χριστουγέννων στα ΜΑΤ και να ξεχνάει όλους τους άλλους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, ακόμα και των 300 ευρώ και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, οι οποίοι δεν παίρνουν κανένα δώρο και είναι επί ξύλου κρεμάμενοι.

Βλέπετε, όμως, ότι τα κόμματα του κατεστημένου κυβερνάνε με την αστυνομική βία και δεν θέλουν αστυνομία με λαϊκό χαρακτήρα αλλά «πραιτοριανούς», στους οποίους κατά καιρούς πρέπει να προσφέρουν «δώρα» για να ακολουθούν πειθήνια τις εντολές τους.

Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας