Ο Μπάιντεν απείλησε τον Πούτιν με κλιμάκωση της ψυχροπολεμικής περικύκλωσης Ρωσίας

864
Ο Μπάιντεν απείλησε τον Πούτιν

Οι ΗΠΑ απαιτούν επίμονα από την Ρωσία να εγκαταλείψει τους φιλορώσους πληθυσμούς της Ανατολικής Ουκρανίας, ώστε αυτοί απροστάτευτοι να παραδοθούν στις Αμερικανο-ουκρανικές αρπακτικές διαθέσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα αντιδράσουν με ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη των δύο ηγετών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ταυτόχρονα την βαθιά του ανησυχία και την ανησυχία των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ευρώπη για την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Επανέλαβε την υποστήριξη του στην εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και έκανε έκκληση για αποκλιμάκωση και επιστροφή στη διπλωματία.

Οι δύο πρόεδροι όρισαν τις ομάδες τους σχετικά με την περαιτέρω διαχείριση του ζητήματος, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση θα το κάνει αυτό σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες εξέτασαν επίσης τον διάλογο ΗΠΑ-Ρωσίας για τη λεγόμενη “στρατηγική σταθερότητα”, έναν ξεχωριστό διάλογο για τον ψηφιακό εκβιασμό (ransomware), καθώς και την κοινή εργασία σε περιφερειακά θέματα όπως το Ιράν.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών – με τον Ρώσο πρόεδρο να βρίσκεται στο Σότσι και τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσιγκτον – ολοκληρώθηκαν περίπου στις 19:10 ώρα Ελλάδος, αφού κράτησαν περισσότερο από δύο ώρες.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χαιρετισμούς και ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντησης δια ζώσης με τον Ρώσο πρόεδρο.

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε με την χρήση προστατευμένης γραμμής βιντεοκλήσης, η προορίζεται για την επικοινωνία των δύο ηγετών και η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας