Ο Κυρ. Μητσοτάκης «ξέχασε» να ζητήσει την παραίτηση Τσίπρα; Γιατί;

1418
μητσοτάκης

Εδώ και καιρό ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει με κάθε αφορμή να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα και να πάει η χώρα σε εκλογές, πιστεύοντας, προφανώς, ότι αυτός θα γίνει πρωθυπουργός και θα σώσει την χώρα.

Όταν, όμως, έφτασε η στιγμή αυτό το αίτημα του, από μια «θεωρητική» τοποθέτηση, να βρει πρακτική δυνατότητα να υλοποιηθεί, ο Κυρ. Μητσοτάκης οπισθοχώρησε.

Μιλώντας σε συνέντευξη του για την τραγωδία στο Μάτι, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση όλων των συναρμόδιων υπουργών και της Δούρου, ξέχασε, όμως, να ζητήσει να παραιτηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν και ο τελευταίος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας.

Πώς είναι δυνατόν, όμως, να συνεχίσει η χώρα να πορεύεται κάτω από το καταθλιπτικό βάρος ενός πρωθυπουργού που έχει θεωρήσει τον εαυτό του πολιτικά υπεύθυνο για εκατό περίπου νεκρούς;

Πώς εξηγείται, λοιπόν, η παράλειψη του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Γιατί ξέχασε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή να ζητήσει να παραιτηθεί ο Τσίπρας και η χώρα να πάει σε εκλογές, όπου μια τέτοια εύλογη διεκδίκηση θα μπορούσε κάτω από πίεση να γίνει πράξη;

Προφανώς, η εξήγηση είναι μια.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν θέλει με τίποτα να φύγει τώρα η κυβέρνηση και ζητούσε την απομάκρυνσή της εκ του ασφαλούς, όταν αυτή η απαίτηση του δεν είχε καμιά πιθανότητα να εφαρμοστεί.

Οι λόγοι που ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλει να «χάσει» τον Τσίπρα από την πρωθυπουργία και θεωρεί ότι το αίτημα της απομάκρυνσης του είναι «άκαιρο» μπορεί να είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων οι «κακές γλώσσες» λένε ότι αυτή είναι και η βούληση ισχυρών ξένων κέντρων που επηρεάζουν καθοριστικά τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ένας εξ’ αυτών των λόγων είναι σίγουρα, πάντως, το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς να αφήσει τον Τσίπρα να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά σε κρίσιμα θέματα που αποτελούν «καυτές πατάτες».

Για παράδειγμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλει να φύγει με τίποτα από την κυβέρνηση ο Τσίπρας, πριν ο τελευταίος ψηφίσει από την Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλει να διανοηθεί με τίποτα την στιγμή που ο Τσίπρας θα έπεφτε και θα ήταν, ίσως, υποχρεωμένος ο ίδιος και η ΝΔ να ψηφίσουν στην Βουλή την συμφωνία που τώρα για προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους, δήθεν, «καταγγέλλει».

Γιατί, ας μην μένει σε κανέναν αμφιβολία ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μια τέτοια περίπτωση θα ψήφιζε με χέρια και με πόδια την «προδοτική», κατά τα άλλα, συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Και θα την ψήφιζε, όχι μόνο γιατί επί της ουσίας συμφωνεί μαζί της αλλά και γιατί την στηρίζουν θερμά οι ξένοι «προστάτες» του και «προστάτες» του σημερινού πρωθυπουργού.

Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας