Ο Γκουαϊδό εκλιπαρεί για αμερικανική εισβολή στη Βενεζουέλα

1136
γκουαϊδό

Στα όρια της απόγνωσης εμφανίζεται ο επίδοξος πραξικοπηματίας της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό καθώς η στήριξη που ανέμενε από το στρατό και το λαό της Βενεζουέλας δεν ήρθε ποτέ.

Ο ίδιος διέταξε τους ανθρώπους του στην Ουάσινγκτον να ζητήσουν ανοιχτά πλέον από το Πεντάγωνο την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Ο υποτιθέμενος “πρέσβης” του Γκουαϊδό στην Ουάσινγκτον, Κάρλος Βέτσιο, με επιστολή του προς τον διοικητή της Νότιας Διοίκησης (Southern Command) του Πενταγώνου, ζητά να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Την ίδια στιγμή, με μήνυμά του στο Twitter ο Γκουαϊδό κάλεσε την ΕΕ να αναγνωρίσει τους αυτό-αποκαλούμενους διπλωμάτες που ο ίδιος “διόρισε” στην Ευρώπη και να ενισχύσουν τις κυρώσεις εναντίον της χώρας τους. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των οικονομολόγων Μαρκ Βάισμπροτ και Τζέφρι Σακς, οι κυρώσεις ευθύνονται για το θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων μόνο τα τελευταία δύο χρόνια – στοιχεία που δεν περιλαμβάνουν την πρόσφατη κλιμάκωση των κυρώσεων και στον ενεργειακό τομέα από όπου προέρχονται τα 95% των εσόδων του κράτους.

Η τραγική θέση του Γκουαϊδό επιδεινώνεται από τη συνεχή μείωση του αριθμού των ατόμων που προσέρχονται στις συγκεντρώσεις του, καθώς ακόμη και το Associated Press αναγκάστηκε να αποδεχθεί ότι πρόκειται για μερικές… εκατοντάδες.

Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις επιθετικές τους ενέργειες με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας αμερικανικά σκάφη παραβίασαν τα χωρικα ύδατα της Βενεζουέλας το Σάββατο.

*Πηγή: info-war.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας