Βαφτίζουν “13η σύνταξη” το βοήθημα ενώ τους χρωστούν αναδρομικά με αποφάσεις-ΣτΕ!

1456

«Βαφτίζουν 13η σύνταξη το βοήθημα, κατά μέσο όρο των 320 ευρώ, όταν με πρόσφατες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ, οφείλονται στους συνταξιούχους δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επίδομα αδείας, κύριας και επικουρικής»

Ο Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την « Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής» Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί εμπαιγμό και ταπείνωση 2,5 εκ. συνταξιούχων, το βοήθημα της τάξης των 320 ευρώ (μ.ο.), που το βαφτίζουν… 13η σύνταξη (!)

Ένα βοήθημα των 320 ευρώ, που θα χορηγηθεί από το Ταμείο Πρόνοιας (ΟΠΕΚΑ) και το όποιο είναι άσχετο με τις τέσσερις (4) θεσμοθετημένες επιπλέον συντάξεις (13η – 14η κύριας & επικουρικής, που πρέπει να χορηγούνται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και που οφείλονται στους συνταξιούχους…. το βαφτίζουν 13η σύνταξη (!)

Το έργο βέβαια ( της 13ης σύνταξης) έχει ξαναπαιχτεί. Τον Δεκέμβριο του 2016 εξαγγέλθηκε πάλι(!), αλλά τελικά δόθηκε ένα επίδομα και μόνο…. στους μισούς συνταξιούχους, που η σύνταξη τους είναι κάτω των 850 ευρώ!!

Τώρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ξανά χρησιμοποιούν την 13η σύνταξη, αλλά, ταυτίζουν το βοήθημα αυτό, το εξομοιώνουν με τις 4 συντάξεις που εκκρεμούν (δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα & επιδόματος άδειας, κύριας και επικουρικής) και που οφείλονται στους συνταξιούχους, ύστερα και από τις αποφάσεις του ΣτΕ .

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά, χορηγεί βοηθήματα, τα οποία βεβαίως δεν μπορούν να συγκριθούν με τα οφειλόμενα ποσά, που προβλέπονται από τις αποφάσεις αυτές,

Για τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι συνταξιούχοι διεκδικούν στο ακέραιο τα αντίστοιχα ποσά ( 2 συντάξεων κύριας + 2 επικουρικής).

Οι συνταξιούχοι λοιπόν δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν την 13η και την 14η σύνταξη, που αποτελούν θεσμοθετημένες τακτικές αποδοχές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας