Ο αστεροειδής Απόφις καραδοκεί στο Διάστημα-Καταφθάνει το 2029

1438
απόφις

Οι αστεροειδείς είναι μικρά βραχώδη, ουράνια σώματα που κινούνται εντός του Ηλιακού μας Συστήματος. Αριθμούν σε αρκετά εκατομμύρια, αλλά ένας συγκεκριμένος έκανε ακόμη και το μεγάλο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ να χάσει τον ύπνο του.

Ο θρυλικός επιστήμονας ανησυχούσε για τον Απόφις, έναν αστεροειδή με μέγεθος ενός ουρανοξύστη 100 ορόφων, που ζυγίζει 20 εκατ. τόνους και ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα που ξεπερνά τις 45.000 χλμ/ώρα, κουβαλώντας τόση κινητική ενέργεια όση όλων των πυρηνικών όπλων που υπάρχουν στη Γη.

«Η πιθανότητα ένας αστεροειδής να μας εξαφανίσει δεν είναι απλά το υλικό για τις ταινίες καταστροφής του Χόλυγουντ, η απειλή είναι πραγματική», είχε δηλώσει ο Χόκινγκ, το 2010.

«Αυτός ονομάζεται Απόφις – από τον Αιγυπτιακό δαίμονα, το θεό του σκότους και της καταστροφής», λέει ο Χόκινγκ.

«Στις 23 Απριλίου, αυτός ο τεράστιος βράχος είναι πιθανό να περάσει 37 χιλ. χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη, αρκετά κοντά για διασχίσει το διάστημα κάτω από τους γήινους δορυφόρους και να μας τρομάξει», αναφέρει ο αστροφυσικός, στη σειρά ντοκιμαντέρ του Discovery, «Στο Σύμπαν με τον Στίβεν Χόκινγκ».

«Ευτυχώς η πιθανότητα να μας χτυπήσει είναι, μάλλον, μικρή», τόνισε ο Χόκινγκ.

«Αλλά το πρόβλημα για την ανθρωπότητα είναι στο διάστημα! Υπάρχει πάντα ένας μεγαλύτερος βράχος εκεί. Κάποιοι έχουν το μέγεθος του Μανχάταν», λέει ο λαμπρός επιστήμονας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αστεροειδής Απόφις ανακαλύφθηκε το Δεκέμβρη του 2004 και απασχόλησε αρκετά τότε τα ΜΜΕ και την επιστημονική κοινότητα, αποκτώντας το προσωνύμιο «Θεός του Χάους», λόγω των πιθανών καταστροφικών του συνεπειών σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Γη και το «παρελθόν» της ομώνυμης αιγυπτιακής θεότητας. Αναμένεται να προσεγγίσει τη Γη στις 13 Απριλίου του 2029, σύμφωνα με την βρετανική Εxpress.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας