Εγκλήματα! Στη Δικαιοσύνη συγγενείς θυμάτων κορονοϊού-Έμειναν εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης θέσεων!

822
Στη Δικαιοσύνη συγγενείς θυμάτων κορονοϊού

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη φέρονται να εξετάζουν συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν εκτός ΜΕΘ, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, από κορωνοιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της Θεσσαλονίκης «thesstoday.gr», γνωστό δικηγορικό γραφείο της πόλης, αλλά και της Αθήνας, έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πριν προλάβουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες.

Αυτό που φέρονται να ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων είναι να διερευνηθούν οι λόγοι και οι ακριβείς συνθήκες των θανάτων και να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες και παραλείψεις. Όπως σημειώνεται από το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, δεν επιθυμούν να επιρρίψουν ευθύνες στους γιατρούς, για τους οποίους αναγνωρίζουν τη μάχη που δίνουν καθημερινά, ωστόσο θέλουν να ερευνήσουν αν οι συγγενείς τους έφυγαν εξαιτίας της μη κατάλληλης περίθαλψης και της ανεπάρκειας του συστήματος, που οδήγησε σε επιλογή ασθενών.

Υπενθυμίζεται πως γιατροί έχουν επισημάνει πως δυστυχώς έχουν χαθεί άνθρωποι που θα μπορούσαν να σωθούν, λόγω ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό. Όπως επίσης έχουν τονίσει γιατροί στο Tvxs.gr όταν ένας ασθενής διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ, μια πρακτική που έχει εξελιχθεί σε καθημερινότητα στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας των περιορισμένων κλινών, μειώνεται κατακόρυφα η πιθανότητα επιβίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας