Ομοσπονδία Αστυνομικών: Μην τολμήσετε να στείλετε αστυνομικούς στους πλειστηριασμούς

8458
αστυνομικών

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
«H Κυβέρνηση, αγνοώντας την κατακραυγή που προκαλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, δέσμια των μνημονιακών της συμφωνιών με τους δανειστές της χώρας και κατά παράβαση των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δίνει το «πράσινο φως» για εφαρμογή και αυτών των άδικων και παράλογων μέτρων καταλήστευσης της περιουσίας των συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους.
Η Ομοσπονδία μας, συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.
Τα νέα ήθη που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλει δια της αστυνομίας, θα μας βρουν στις επάλξεις του αγώνα για μια αστυνομία η οποία θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους συμπολίτες μας. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως «φόβητρο» για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους».

Θετική η έκκληση αλλά…

Θετική η ανακοίνωση – έκκληση της ΠΟΑΣΥ αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι, μόλις μία μέρα πριν την ανακοίνωση σημειώθηκαν με ευθύνη των τοπικών αστυνομικών αρχών της Αργολίδας αλλά και της εισαγγελέως και πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης, 25 βάρβαρες συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο του Άργους για παρακώλυση πλειστηριασμών.
Σημειώνουμε, μάλιστα, την «χουντικού τύπου» στάση που επέδειξαν ο αστυνομικός διευθυντής και η εισαγγελέας της περιοχής απέναντι στον Παναγ. Λαφαζάνη και τα στελέχη της ΛΑ.Ε που στο Άργος και το Ναύπλιο διαμαρτυρήθηκαν για αυτές τις συλλήψεις και διώξεις.
Ελπίζουμε, φυσικά και θεωρούμε λογικό, τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές σε βάρος όσων υποστηρίζουν ανιδιοτελώς αρχές και αξίες να μην εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των απλών αστυνομικών, οι οποίοι οφείλουν να βρίσκουν τρόπους να το εκφράζουν και στην πράξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας