Η παρουσία της Λαϊκής Ενότητας Παρισιού στο Φεστιβάλ της Ουμανιτέ, στο Παρίσι

1616
κοινωνική

Η Λαϊκή Ενότητα Παρισιού ήταν και φέτος παρούσα στο Φεστιβάλ της Ουμανιτέ, μεγάλη ετήσια γιορτή της Γαλλικής Αριστεράς, για να μεταφέρει το μήνυμα της αντίστασης του ελληνικού λαού στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για να καταγγείλει τη συμπαιγνία των γαλλικών και ελληνικών κυβερνήσεων με την καπιταλιστική ολιγαρχία και την υποταγή τους στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε Ελλάδα και Γαλλία, παλεύουμε για την δημιουργία αλυσίδας αλληλεγγύης και αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την λιτότητα και την αντικοινωνική λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού.
Από τις 15 ως τις 17 Σεπτέμβρη συμμετείχαμε στο όμορφο αγωνιστικό κλίμα της γιορτής, παρέα με διεθνείς καλούς φίλους και συντρόφους και ειδικότερα τους/τις συντρόφους/ισσες της Rifondazione Communista (Ιταλία) με τους οποίους μοιραστήκαμε το περίπτερο. Διαπιστώσαμε πως οι ξεκάθαρες θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκουν ευρεία απήχηση στον διεθνή χώρο, στην Αριστερά και στις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις γενικότερα.
Στις τρεις ημέρες της γιορτής συμμετείχαμε σε συζητήσεις, δημόσιες και σε στενοτερο κύκλο, με Έλληνες της Γαλλίας αλλά και με συνδικαλιστές και κοινωνικούς ακτιβιστές από την Γαλλία και άλλες χώρες.
Ανάμεσα στις χιλιάδες επισκέπτες που επισκέφτηκαν το ιταλο-ελληνικό περίπτερο και αντάλλαξαν μαζί μας απόψεις ήταν και γνωστά στελέχη της πολιτικής και κοινωνικής Αριστεράς όπως οι: Φάμπιο Αμάτο (Fabio Amato) Ιταλός συνεργάτης της ευρωομάδας GUE/NGL, Ντζόρντζε Κουζμάνοβιτς (Djordje Kuzmanovic), εξέχων διεθνολόγος και στέλεχος της Ανυπότακτης Γαλλίας, Φιλίπ Μαρτινέζ (Philippe Martinez) γενικός γραμματέας της CGT, Ρόζα Μουσαουί (Rosa Moussaoui), δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουμανιτέ.
Ανανεώνουμε το ραντεβού με όλους τους/τις συντρόφους/ισσες και συναγωνιστές/ίστριες και υποσχόμαστε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της παρουσίας της Λαϊκής Ενότητας στο Παρίσι.
Με ανάμεικτα συναισθήματα αντικρίσαμε 2-3 πρώην συντρόφους/ισσες, που παραμένουν σήμερα ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ, να ξεροσταλιάζουν για τρεις μέρες στο σχεδόν άδειο και σιωπηλό περίπτερο τους καθώς και τον πρώην υπουργό Κατρούγκαλο να μιλάει σε ακροατήριο μόλις δεκαπέντε ατόμων. Ελπίζουμε να παρηγορήθηκαν τουλάχιστον με τα πανάκριβα έγχρωμα ιλουστρασιόν τετρασέλιδα, γραμμένα στα γαλλικά, που μοίρασαν στον κόσμο. «Είναι κι αυτή μια στάσις, νοιώθεται» όπως έγραψε και ο Καβάφης.
20170916_190304 20170917_131240 Resized_20170916_200418 Resized_20170916_200421(0)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας