Οι Ταλιμπάν προελαύνουν: Υπό τον έλεγχό τους και δεύτερη πρωτεύουσα επαρχίας

439
Υπό τον έλεγχό τους και δεύτερη πρωτεύουσα επαρχίας

Ιδού τα κατορθώματα του βρώμικου πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα την πόλη Σεμπεργκάν στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, τη δεύτερη πρωτεύουσα επαρχίας που θέτουν υπό τον έλεγχό τους σε λιγότερες από 24 ώρες.

“Δυστυχώς η πόλη Σεμπεργκάν καταλήφθηκε από τους Ταλιμπάν”, ανακοίνωσε ο Κάντερ Μαλία αντικυβερνήτης της επαρχίας Τζαουζάν, της οποίας η Σεμπεργκάν είναι πρωτεύουσα, προσθέτοντας ότι “οι αφγανικές δυνάμεις και αξιωματούχοι διέφυγαν προς το αεροδρόμιο”.

Οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει τους τρεις τελευταίους μήνες μεγάλες εκτάσεις της υπαίθρου καθώς και συνοριακά περάσματα-κλειδιά αφού εξαπέλυσαν μια ευρεία επίθεση, εκμεταλλευόμενοι την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου.

Αφού συνάντησαν ασθενική αντίσταση στην επαρχία, στράφηκαν εδώ και μερικές ημέρες εναντίον μεγάλων αστικών κέντρων, περικυκλώνοντας επαρχιακές πρωτεύουσες, όπου εμπλέκονται σε φονικές μάχες με τον στρατό.

Χθες Παρασκευή οι αντάρτες κατέλαβαν τη Ζαράνζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιμρόζ στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Ιράν. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα επαρχίας που κατέλαβαν από την έναρξη της εφόδου τους τον Μάιο, ενημέρωσε τοπικός αξιωματούχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας