Οι περισσότεροι κόλλησαν κορονοϊό από τα παιδιά τους

1302
κόλλησαν κορονοϊό από τα παιδιά

Τα παιδιά είναι αθώα πλάσματα, αλλά όχι ως προς τον κορονοϊό, παρά την αντίθετη άποψη της κυβέρνησης. Ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά και ο τρόπος διασποράς, δείχνει ότι τα παιδιά μεταδίδουν και μάλιστα πολύ, όπως αναφέρει και ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Σίμος Μεταλλίδης.

«Η πλειονότητα των γιατρών και των νοσηλευτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κόλλησαν από τα παιδιά τους και όχι από κάποιον ασθενή τους», ανακοίνωσε ο κ. Μεταλλίδης σε συνεδρίαση για την πανδημία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οι λοιμωξιολόγοι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκαν σε νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η διασπορά του κορονοϊού οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα παιδιά, χωρίς να προσδιορίζεται η ηλικιακή ομάδα.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έφερε συγκεκριμένα το παράδειγμα του Ισραήλ και της Σλοβενίας, όπου παρατηρήθηκε ότι μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, μειώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα και το lockdown απέδωσε. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, αυτή η πληροφορία δεν πήρε δημοσιότητα «επειδή όλοι παγκοσμίως προσπαθούσαν να κρατήσουν την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή».

Ο κ. Σίμος Μεταλλίδης ανέφερε ότι «οι μισοί υγειονομικοί από αυτούς που νόσησαν, κόλλησαν κορονοϊό από τα παιδιά τους και το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων είναι πολύ δύσκολο ως προς την υλοποίησή του, αλλά απολύτως ορθό». Αν κόλλησαν από τα παιδιά τους και όχι από τα νοσοκομεία άνθρωποι που έχουν την επαγγελματική παιδεία και τα ιατρικά ρεφλέξ να παίρνουν μέτρα παντού, ενστικτωδώς, το έμμεσο συμπέρασμα που συνάγεται ότι η μετάδοση από παιδιά στους γονείς ή παππούδες είναι πολύ πιο πιθανή σε οικογένειες χωρίς ιδιαίτερες υγειονομικά αντανακλαστικά.

Τα παιδιά και η μοιραία ευρωπαϊκή μόδα

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά έχουν διαπιστώσει και οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες στους ειδικούς του υπουργείου Υγείας σήμανε συναγερμός, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση νέων μολύνσεων σε παιδιά μέχρι 17 ετών αλλά έκατσαν κάτω και ανέλυσαν τον μεγάλο αριθμό κλειστών τμημάτων και σχολείων.

Τα περισσότερα παιδιά είναι ασυμπτωματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μεταδίδουν τη νόσο. Η κυβέρνηση, για να μην “αδειάσει” τον εαυτό της αλλά και τους λίγους λοιμωξιολόγους που θεωρούσαν ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, δήλωσε ότι κλείνει τα σχολεία για να μην μετακινούνται ανεξέλεγκτα οι γονείς. Όμως ο πραγματικός λόγος είναι ότι η ΕΕ είχε την “φιλοσοφία” να μείνουν για κοινωνικούς και ψυχολογικούς τα σχολεία ανοιχτά και “υποτάχθηκε” και η Ελλάδα, επιμένοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν μετάδοση από παιδιά.

Επίσης, η κυβέρνηση δεν είχε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει την κριτική για τα πολυμελή (για πανδημία) σχολικά τμήματα, αλλά και τους γονείς που δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Και όλα αυτά όταν επί δύο μήνες (στο πρώτο lockdown) οι παππούδες μιλούσαν στα εγγόνια τους μόνο με βιντεοκλήσεις.

Στις ΗΠΑ τα παιδιά φορείς έφθασαν το 1.000.000 σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, αποτελώντας το 11,9% του συνόλου των φορέων. Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα σε παιδιά (βρέφη έως και έφηβοι) έφτασαν τα 120.000, αριθμός ρεκόρ στις εβδομαδιαίες εκθέσεις από την αρχή της πανδημίας.

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Νόσων στις ΗΠΑ σιωπηρά έσβησε από τις οδηγίες του την παρότρυνση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Η σιωπηρή απαλοιφή των συστάσεων, που συνοδεύονταν μάλιστα έως τότε και από την αμφισβητούμενη αιτιολόγηση ότι τα παιδιά “θεωρείται δύσκολο να μεταδώσουν τον ιό“, έγινε στα τέλη Οκτωβρίου. Η αιτιολογία που προεβλήθη αργότερα από την διοίκηση του οργανισμού ήταν πως οι συστάσεις ενημερώθηκαν σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις γενικώς και αορίστως. Η διοίκηση προσέθεσε όμως και το (ήταν “καρφί” για την πολιτική Τραμπ που επέμεινε στα ανοιχτά σχολεία) ότι υπήρχαν συστάσεις που δεν τεκμηριώνονταν επιστημονικά και έπρεπε να απαλειφθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας