Οι ΗΠΑ υποχωρούν από την Αλ Τανφ. Παραιτούνται από την κατάληψη της ΝΑ Συρίας

2122
συρίας

Οι ΗΠΑ εγκαταλείπει την απελπιστική της θέση στο πέρασμα των συνόρων Συρίας-Ιράκ, πλησίον της αλ-Τανφ, στη νότιο-ανατολική Συρία. Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν προηγουμένως βομβαρδίσει τις συριακές δυνάμεις όταν είχαν προσεγγίσει την θέση αλλά κατόπιν βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση, αποκλεισμένες από τα βόρεια και εγκλωβισμένες σε μιαν άχρηστη περιοχή.
Η Αλ-Τανφ είναι στην μπλε περιοχή με τα δύο μπλε βέλη στο κάτω μέρος του χάρτη. Σύντομα θα βαφτεί κόκκινη, ως ελευθερωμένη και υπό συριακό έλεγχο.

Ανασκόπηση:
Το αμερικανικό σχέδιο ήταν να κινηθούν από την Αλ-Τανφ στα βόρεια, προς τον ποταμό Ευφράτη και από εκεί να καταλάβουν και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλη της νότιο-ανατολική Συρία. Αλλά οι Σύροι και οι σύμμαχοί τους έκαναν την απροσδόκητη κίνηση και ματαίωσαν το σχέδιο. Οι εισβολείς είναι τώρα αποκομμένοι από τον Ευφράτη από μια συριακή γραμμή Ανατολή-Δύση, η οποία καταλήγει στα σύνορα του Ιράκ. Από την πλευρά του Ιράκ στοιχεία των Λαϊκών Στρατιωτικών Μονάδων, υπό τη διοίκηση της ιρακινής κυβέρνησης, κινούνται για να συναντηθούν με τις συριακές δυνάμεις στα σύνορα.
Οι αμερικανικές δυνάμεις κάθονται τώρα στη μέση μιας έκτασης άχρηστης ερήμου γύρω από την αλ-Τανφ, όπου η μόνη τους επιλογή είναι να πεθάνουν από πλήξη, ή να γυρίσουν πίσω στην Ιορδανία από όπου ήρθαν.
Συριακή σύνοψη:Το τέλος του πολέμου είναι τώρα εν όψει.Ιούν.13.
Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί μετακίνησαν και έναν εκτοξευτή πυραύλων HIMARS, βεληνεκούς 300 χλμ από την Ιορδανία στην αλ-Τανφ. Πρόκειται για αστείο στρατήγημα. Δεν κάνει καμιά διαφορά από την προηγούμενη θέση του στην Ιορδανία, λίγα μίλια δυτικότερα. Αλλά κάποιος στη στρατιωτική ιεραρχία σκέφτηκε ότι μοστράροντας τέτοια όπλα σε μια καταδικασμένη περιοχή θα εντυπωσίαζε τις συριακές ή τις ρωσικές δυνάμεις και θα άλλαζε την γήινη πραγματικότητα. ΄Ε, δεν έγινε. Ήταν ολοφάνερο πως οι Αμερικανοί ήταν αναγκασμένοι να φύγουν.
Αυτό φαίνεται να συμβαίνει τώρα. Μια πληροφορημένη πηγή μόλις μετέδωσε:
TOM CAT@TomtheBasedCat -3Q38PM -29 Jun2017
Lol
Προφανώς Tanf FSA μεταφέρονται αεροπορικώς στο Shaddadi. Tο Σχέδιο Γ’ μπήκε σ’ εφαρμογή.
Υπήρχαν από χθες αρκετές σχετικές φήμες γι’ αυτό και το παραπάνω μήνυμα τις επιβεβαιώνει.
Περί τους 150 τόσοι εκπαιδευμένοι από τους Αμερικανούς ΄Αραβες μαχητές θα μεταφερθούν αεροπορικώς από το αλ-Τανφ στη βόρειο-ανατολική Συρία για να ενταχθούν στις (μισούμενες) κουρδικές δυνάμεις. Μπορεί στη συνέχεια να προσπαθήσουν να φθάσουν στο πολιορκούμενο από τους τζιχαντιστές Νταές Ντέϊρ Εζόρ από τα βόρεια, ή να ωθηθούν σε κάποιαν αποστολή αυτοκτονίας εναντίον άλλης θέσης των τζιχαντιστών. Ο συριακός στρατός θα προσεγγίσει και απελευθερώσει το Ντέϊρ Εζόρ, πιθανότατα από τα νότια και τα ανατολικά. Είναι απίθανο να επιτρέψει σε πληρεξούσιους των Αμερικανών να συμμετάσχουν στην επιχείρηση. Το αμερικανικό τμήμα θα κινηθεί δυτικά έξω από το αλ-Τανφ και πίσω στην Ιορδανία. Οι συριακές και Ιρακινές δυνάμεις θα καταλάβουν το συνοριακό πέρασμα Αλ-Ουαλήντ, στην αλ-Τανφ και η κανονική εμπορική επικοινωνία στον δρόμο Δαμασκού-Βαγδάτης θα αποκατασταθεί.
Οι διάφοροι προπαγανδιστές που μιλούσαν για μεγάλη αμερικανική επιχείρηση κατάληψης του συνόλου των συνόρων Συρίας-Ιράκ και ολόκληρης της Ανατολικής Συρίας, έπεσαν έξω. Η «Σιιτική Ημισέληνος» την οποία έλεγαν πως θα αποτρέψουν μ’ αυτή την επιχείρηση δεν υπήρξε ποτέ μια φυσική οδική σύνδεση και ασφαλώς τίποτα που οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν με οποιαδήποτε φυσικά μέσα. Η προσπάθειά τους για την αμερικανική κατοχή της ανατολικής Συρίας και την πρόκληση μιας ευρύτερης σύρραξης έχει ως τώρα αποτύχει.
*Πηγή: Moon of Alabama, 29-6-17, Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας