Οι Άγγλοι μάτωσαν την Κύπρο και ο θυρεός τους…στο Προεδρικό Μέγαρο

918
Οι Άγγλοι μάτωσαν την Κύπρο

Ο Ευαγόρας, ο Αυξεντίου, ο Μάτσης και όλοι οι Ήρωες απαγχονίσθηκαν βάναυσα από τους Άγγλους δυνάστες και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου μας.

Το αίμα τους είναι ακόμη νωπό για όσους έχουν νιώσει βαθιά την υπέρτατη, ιερή θυσία τους, έχουν δακρύσει γι’ αυτήν και αποτελεί φωτεινό φάρο στη ζωή τους.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους ισχυρίζονται κυνικά ότι «όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν». Η θυσία και το αίμα των Ηρώων δεν μετριούνται με…γήινο, υλικό χωροχρόνο: άλλες συνθήκες τότε, άλλα χρόνια.

Είναι αιώνια, άυλη, διδάσκει και εμπνέει παντοτινά: την Αντίσταση, την γενναιότητα, την εντιμότητα, το γνήσιο όραμα για Απελευθέρωση. Κανείς τους δεν είχε…αξιώματα και υλικά αγαθά, έβριθαν όμως πνευματικών αρετών.

Πού να βρουν αυτές τις πνευματικές αρετές οι σημερινοί «πολιτικοί»;

Πώς να τις νιώσουν, πώς να παραδειγματιστούν και να τις εφαρμόσουν;

Με ποιο ηθικό ανάστημα μιλούν με τόση…ευκολία για τους Ήρωες και τη θυσία τους, αφού αποδέχονται ως φυσιολογικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους – το κατεξοχήν σύμβολο «εξουσίας» των Άγγλων δυναστών – τον αγγλικό θυρεό, να…δεσπόζει μεγαλεπήβολα στο Προεδρικό Μέγαρο, το κτίριο που συμβολίζει αμιγώς την Κυπριακή Δημοκρατία;

Έδωσαν τη ζωή τους ο Ευαγόρας, ο Αυξεντίου, ο Μάτσης για να φωτογραφίζονται ανερυθρίαστα κάτω από τον θυρεό οι «πολιτικοί»;

Ποιος από αυτούς θα τολμούσε σήμερα να κοιτάξει κατάματα τους Ήρωες και να τους πει ότι «πέρασαν τα χρόνια και το αποδεχτήκαμε». Βασανιστήκατε και ματώσατε για την Ελευθερία της Κύπρου αλλά εμείς το διατηρούμε για…ιστορικούς λόγους.

Οι Άγγλοι δυνάστες κατέλυσαν και καταλύουν καθημερινά την Κυπριακή Δημοκρατία με τις μεθοδεύσεις τους.

Το άθλιο σύμβολο «εξουσίας» τους, της ντροπής και της υποταγής, δεν έχει καμία απολύτως θέση στο Προεδρικό και έφτασε η ώρα να αποκαθηλωθεί εμπράκτως.

Σοφία Παπανικολάου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας