Ξεσηκώνουν τα σουβλάκια: Συλλαλητήριο κατά των αυξήσεων στις 30/4 στο Σύνταγμα

1571
συλλαλητήριο

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ… ΣΟΒΑΡΕΨΕ

Με σύνθημα «Ολα τα ανεχτήκαμε, αυτό ΟΧΙ!» πάνω από 8.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 30 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν για τις προωθούμενες αυξήσεις στο σουβλάκι.

Το σχετικό event στο Facebook, ακόμη και αν ξεκίνησε για… πλάκα, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το κόστος του αγαπημένου junk food των Ελλήνων, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν σειρά προτάσεων.

Στο event – group που έχει τίτλο «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ» μεταξύ άλλων έχουν «πέσει» προτάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής του κρέατος.

Ενα άλλο ενδεχόμενο που συζητούν οι περίπου 8.400 που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο για το σουβλάκι είναι να διοργανωθεί μποϊκοτάζ δυο εβδομάδων στο χοιρινό, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις σε προμηθευτές και εμπόρους.

«Σήμερα το σουβλάκι, αύριο μάλλον έρχεται η σειρά του καφέ, της μπύρας, της σοκολάτας της μπουγάτσας!!!! Βάζουν στο στόχαστρο όλες τις ιερές γαστρονομικές απολαύσεις και χτυπάνε πρώτα τον αυτοκράτορα το πιτογυρο!» λέει ένας άλλος χρήστης.

Πως «άνοιξε» το ζήτημα των αυξήσεων στο σουβλάκια
Το ζήτημα για τις αυξήσεις στο σουβλάκι άνοιξε από δηλώσεις ενός ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου, ο οποίος υποστήριξε ότι το κόστος των κρεάτων έχει αυξηθεί κατά 30%.

Ο ίδιος, προσέθεσε, ότι τα ψητοπωλεία δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτή την αύξηση και πως πρέπει να γίνουν αυξήσεις κατά 15% στο σουβλάκι και στα τυλιχτά.

Μια τέτοια αύξηση θα «έστελνε» το τυλιχτό στα 3 ευρώ, και το σκέτο σουβλάκι -«καλαμάκι» για τους Αθηναίους- στα 2 ευρώ.

Τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι σουβλατζήδες εξήγησε  o κ. Κώστας από το φημισμένο σουβλατζίδικο «Πίττα του Καράφλα» στο Παγκράτι.

«Φοβάμαι ότι όλοι σταδιακά θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν όσοι ήδη, προ της αύξησης δηλαδή του κόστους των κρεάτων δηλαδή, “πήγαν” τα τυλιχτά τους, στα 2,4 με 2,6 ευρώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σενάριο των αυξήσεων στα προϊόντα των ψητοπωλείων και στα σουβλάκια δεν είναι απίθανο.

Όπως σημειώνει ο κ. Κώστας, είναι άμεση ανάγκη η σύσταση ενός μεγάλου -ακόμα και πανελλαδικού- φορέα για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του κλάδου των ψητοπωλών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας