Ξεπούλησε νύχτα, χωρίς καμιά διαφάνεια, η Εθνική Τράπεζα την θυγατρική της στην Ρουμανία!

2756
Εθνική

Σε μεγάλα ξεπουληταριά αναδεικνύονται οι Γ. Δραγασάκης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητες τις τράπεζες και Λεων.Φραγκιαδάκης αποτυχημένος και παραδομένος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας (ΕΤΕ).
Η Εθνική Τράπεζα μετά από το μέγα έγκλημα του ξεπουλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής και τόσα άλλα ξεπουλήματα για να καλύψει τις ακατάσχετες μαύρες τρύπες της Εθνικής Τράπεζας, έσπευσε άρον – άρον να “σκοτώσει” και την προσοδοφόρα θυγατρική της τράπεζα στην Ρουμανία.
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι υπεγράφη νύχτα, στο παρασκήνιο, χωρίς καμιά συζήτηση και ενημέρωση, σύμβαση με την OTP Bank Romania για το ξεπούλημα του 99,28% της θυγατρικής της τράπεζας στη Ρουμανία, Banca Romaneasca και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική ανακοίνωση της πώλησης δεν περιέχει τίποτα άλλο που να αφορά τις διαδικασίες και το τίμημα!
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, δήλωσε με μεγάλη υποκρισία: «Η πώληση της Banca Romaneasca επιβεβαιώνει τη δέσμευση της διοίκησης της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και ενισχύει περαιτέρω τόσο το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας όσο και τη ρευστότητα της Τράπεζας».
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των Κεντρικών Τραπεζών Ουγγαρίας και Ρουμανίας και των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού.
Η Credit Suisse International ενεργεί με το αζημίωτο ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.
Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί έναντι παχυλότατης αμοιβής ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Peli Filip ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.
Ουδέποτε οι Τράπεζες έπαιζαν τόσο σκοτεινό ρόλο και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιας έκτασης και αδιαφάνειας ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιων ακινήτων όσο στην σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου-Δραγασάκη-Τσακαλώτου.
Αρκετοί ακόμα και σήμερα επιμένουν να χαρακτηρίζουν, χωρίς αιδώ και συναίσθηση αλλά με ισχυρή πρόθεση προπαγάνδας αυτήν την κυβέρνηση ως Αριστερά. Έλεος! Είναι πιο συστημική κυβέρνηση και από το ίδιο το σύστημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας