Νέο εργατικό έγκλημα με συμβασιούχο του δήμου Μαραθώνα νεκρό

1812
μαραθώνα

Ένας 44χρονος εργαζόμενος στο Δήμο Μαραθώνα έχασε τη ζωή του όταν την ώρα, που με το συνάδελφό του φόρτωναν κάδο στο απορριμματοφόρο, ένα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους
Ένα νέο εργατικό δυστύχημα με θύμα συμβασιούχο εργαζόμενο στην καθαριότητα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ένας 44χρονος εργαζόμενος στο Δήμο Μαραθώνα έχασε τη ζωή του όταν την ώρα, που με το συνάδελφό του φόρτωναν κάδο στο απορριμματοφόρο, ένα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 3.15 π.μ., στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη Νέα Μάκρη.
Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, αλλά ήδη ήταν αργά. Ήταν ένας από τους συμβασιούχους που σήκωσαν το βάρος των πρόσφατων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Η παράταση της σύμβασής του έληγε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Τα απανωτά, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, θανατηφόρα συμβάντα στον τομέα της καθαριότητας, που, κατά πλειοψηφία, αφορούν συμβασιούχους εργαζόμενους, δεν είναι στην ουσία ατυχήματα, αλλά εγκλήματα σε βάρος εργαζόμενων, οι οποίοι δουλεύουν εντατικά, υπό μεγάλη πίεση μέσα σε δρόμους με πολλή κίνηση να τελειώνουν γρήγορα, συχνά με διπλοβάρδιες και χωρίς να τηρούνται συνθήκες όχι μόνο υγιεινής, αλλά και ασφάλειας.
Χρειάζεται ριζικός επανασχεδιασμός ασφαλείας των εργασιακών συνθηκών των εργαζόμενων στην καθαριότητα, ειδικά στα απορριματοφόρα, για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα, όσοι από εμάς τα θρηνούν και δεν τα θεωρούν, όπως φαντάζομαι οι μνημονιακοί ολετήρες, ως «παράπλευρες απώλειες».

Τραγωδία στη Σκάλα Λακωνίας: «Έσβησε» ο 22χρονος, τρίτος νεκρός από το εργατικό δυστύχημα

Στη συνέχεια παραθέτουμε την τραγική κατάληξη και ενός άλλου εργατικού δυστυχήματος, στην ατέλειωτη εκατόμβη των νεκρών εργαζομένων που χάνονται εν ώρα υπηρεσίας και επιτελώντας, συχνά, ηρωικά το καθήκον τους.

Ο άτυχος Γιώργος Δεντάκος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου νοσοκομείου, όπου είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση μετά την τραγωδία της 1ης Αυγούστου.

Πάλεψε ηρωικά επί 24 ημέρες να κρατηθεί στη ζωή, αλλά έχασε τη μάχη το 22χρονο παλικάρι που είχε πέσει με αυτοθυσία στο αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας για να βοηθήσει δυο ανθρώπους που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις.
Ο άτυχος Γιώργος Δεντάκος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου νοσοκομείου, όπου είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση μετά την τραγωδία της 1ης Αυγούστου. Όμως, ο οργανισμός του δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις σοβαρές αναπνευστικές βλάβες που υπέστη από τις αναθυμιάσεις.
Ο άτυχος 22χρονος, Γιώργος Δεντάκος

Ο 22χρονος ήταν ο τρίτος νεκρός του τραγικού δυστυχήματος. Πρώτος είχε χάσει τη ζωή του μέσα στα λύματα ένας 51χρονος Βούλγαρος εργάτης, μέλος συνεργείου ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει τον καθαρισμό του αντλιοστασίου. Αμέσως μετά, κατέληξε ο 37χρονος υπάλληλος κοντινού σούπερ μάρκετ, Βασίλης Αλεξανδρής, που είχε τρέξει να τον βοηθήσει να βγει!
O Βασίλης Αλεξανδρής
Το ίδιο έκανε και ο 22χρονος μαζί με έναν 66χρονο, που δεν εκτέθηκε πολύ στις αναθυμιάσεις και γλίτωσε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο άτυχος Γιώργος Δεντάκος, όμως, έφτασε σε κωματώδη κατάσταση και με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο Σπάρτης, απ’ όπου διακομίστηκε στην Αθήνα. Αναπνευστικά προβλήματα υπέστησαν τότε ακόμη και δυο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός που συμμετείχαν στην ανάσυρση των θυμάτων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας