Νέα παρέμβαση της Μέρκελ στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ

655
μέρκελ

Για μια ακόμη φορά, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ παρεμβαίνει στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ, προκειμένου να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών», «παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», αναφέρει η Άγγελα Μέρκελ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κλιμακώνοντας τις παρεμβάσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας, την ώρα που η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Στις 30 Σεπτέμβρη τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στo δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», αναφέρει η Μέρκελ στην επιστολή της. Αποφεύγοντας, βεβαίως, κάθε αναφορά στην αποδοκιμασία της συμφωνίας που εκφράστηκε με το υψηλό ποσοστό αποχής.

«Αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα, ασφαλώς, πολύ απαιτητικά, επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος»,προσθέτει.

«Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν το σκοπό», καταλήγει η επιστολή της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας