Με στόχο την «ψηφοθηρία» και την «πολιτική ομηρία», το «πακέτο ελαφρύνσεων» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

1555
αποτελέσματα

Με αφορμή την ανακοίνωση του πακέτου ‘παροχών και ελαφρύνσεων’ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το διάστημα 2019-2022, ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας-Μετώπου Ανατροπής», δήλωσε ότι, «βασικός στόχος των εξαγγελιών είναι η «ψηφοθηρία» εν όψει εκλογών αλλά και η «πολιτική ομηρία» εν όψει βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου». Ενώ το συνολικό «πακέτο» ανέρχεται σε 7,5 δις €, τα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, πριν τις ευρωεκλογές, αφορούν 1,1 δις, από οποία 800 εκατ. θα πάνε για χορίγηση εφ’ άπαξ «εισοδηματικής ενίσχυσης» προς συνταξιούχους (γύρω στα 300-400 €), στοχεύοντας ουσιαστικά στη λαφυραγώγηση της ψήφου 2,5 εκατ. συνταξιούχων.! Η συγκεκριμένη «ενίσχυση», την οποία η κυβέρνηση ονόμασε «13η σύνταξη», αποτελεί ένα πολοστημόριο από την αφαίμαξη των συντάξεων την τελευταία δεκαετία. Τα υπόλοιπα 300 εκατ. αφορούν μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και μετάταξη ορισμένων ειδών σε χαμηλότερο συντελεστή, που όμως πρέπει να γίνουν πράξη σε επίπεδο τιμών.!!

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα (μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για προσλήψεις νέων εργαζόμενων, μείωση κόστους πετρελαίου θέρμανσης, μείωση φορολογίας συνεταιρισμών, μείωση φόρων σε κατοίκους μικρών νησιών, επαναφορά έκπτωσης τόκων στεγαστικών δανείων από τη φορολογία εισοδήματος, κά), έχουν ορίζοντα 4ετίας και είναι προφανής ο …«πολιτικός εκβιασμός» (ψηφίστε μας και …ίσως γίνουν πράξη).! Το ίδιο ισχύει και για την «μη μείωση» του αφορολόγητου, που έχει ήδη ψηφιστεί και η εφαρμογή του προβλέπεται από τις αρχές του 2020.!

Το κρίσιμο ζήτημα με τις πιο πάνω εξαγγελίες, όπως κι άλλες που έγιναν ή θα γίνουν, είναι ότι δεν αναιρείται ο χαρακτήρας της ασκούμενης πολιτικής. Δηλαδή της πολιτικής «Λιτότητας και Επιτροπείας», με βασικό στόχο την εξασφάλιση πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, χάριν των πιστωτών. Ούτε επίσης αναιρείται το Μνημονιακό καθεστώς νόμων και ρυθμίσεων, που εντείνουν την ανισοκατανομή εισοδήματο σε βάρος μισθωτών και λαϊκών στρωμάτων και εξαερώνουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Αυτήν την πολιτική πρέπει να αποδοκιμάσει ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές μαζί και τους ποικίλους εκφραστές της, στηρίζοντας τη «Λαϊκή Ενότητα», για να ανοίξει ο δρόμος προς μια ελπιδοφόρα προοπτική, για τον ελληνικό λαό και συνολικά τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας