Με δικές του γεωτρήσεις απειλεί το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος

1113
γεωτρήσεις

Με δικές του γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, απειλεί το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, με δηλώσεις του “υπουργού Εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι.
“Είτε θα το κάνουμε μαζί- συζητώντας, συμφωνώντας και προχωρώντας μαζί- είτε τα πράγματα θα σταματήσουν, είτε εμείς θα κάνουμε το ίδιο πράγμα, θα αρχίσουμε την εκμετάλλευση και τις γεωτρήσεις”, δήλωσε στο Reuters ο “υπουργός Εξωτερικών” του ψευδοκράτους.

 Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, τόνισε ότι η διπλωματία είναι το πρώτο εργαλείο.

“Σκοπεύουμε να ”παγώσουμε” τα νερά, όχι να τα ”θερμάνουμε”. Για αυτό στο τελευταίο συμβάν δεν χρησιμοποιήσαμε ισχύ. Δεν κάναμε ούτε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρχε αποτροπή”, δήλωσε, αναφερόμενος προφανώς στην επίδειξη στρατιωτικής δύναμης της Τουρκίας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.
Στην επισήμανση ότι έχει δοθεί άδεια εκμετάλλευσης μόνο σε περιοχές νότια του νησιού και όχι βόρεια, υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι γεωγραφικό, προσθέτοντας ότι “βασίζεται σε ιστορικά δικαιώματα και σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συνεταιριστική δημοκρατία. Οχι μόνο η πλευρά των Τουρκοκυπρίων αλλά και η διεθνής κοινότητα και εκείνη των Ελληνοκυπρίων αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι είμαστε συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων”.
Στην πραγματικότητα, για μια ακόμη φορά, επιχειρείται η διεθνής νομιμοποίηση του ψευδοκράτους που η δημιουργία και ύπαρξή του στηρίζεται στα όπλα των στρατευμάτων κατοχής του Αττίλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας