Με απώλεια άδειας κινδυνεύουν οι γονείς από το λουκέτο στα σχολεία

1036
κοροναϊός

Μέτρα διευκόλυνσης των γονέων με χορήγηση αδειών ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το 14ήμερο λουκέτο στα σχολεία εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία, Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Με τα μέτρα αυτά, οι γονείς για τους οποίους θα υπάρξει ανάγκη να φροντίσουν τα παιδιά τους κυρίως νήπια και ανήλικα, κινδυνεύουν ουσιαστικά να χάσουν την άδεια τους.

Βάσει του κεντρικού σχεδιασμού, η λύση αναζητείται στην εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος σύμφωνα με το οποίο, ένα μέρος της άδειας θα καλύπτεται από την κανονική άδεια που δικαιούται κάθε εργαζόμενος. Ένα άλλο μέρος, θα επιβαρύνει τον εργοδότη και το κράτος.

Αρχικά, οι ημέρες της άδειας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα ανέρχονται σε 15. Βέβαια, χρήση του μέτρου θα μπορούν να κάνουν σπονδυλωτά, και ανάλογα με τις ανάγκες, και οι δύο γονείς, ώστε συνολικά, οι ημέρες άδειας να ανέρχονται σε 30 για μια οικογένεια με ανήλικα παιδιά, όπου εργάζονται και οι δύο γονείς.

Παράλληλα, τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών αναμένεται να προωθήσουν όπου είναι εφικτό την εργασία με ευέλικτο ωράριο και την τηλεργασία για την αποφυγή μετάδοσης του ιού στους χώρους εργασίας και τον συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας