Μεγαλοτραπεζίτες αποφάσισαν αγορά αυτοκινήτου 320 χιλ. και διπλασίασαν τους παχυλούς μισθούς τους

4565
μεγαλοτραπεζίτες

Μετά το σκάνδαλο της παραγγελίας των δύο καινούργιων θωρακισμένων, τύπου JEEP, μάρκας BMW αυτοκινήτων αξίας 320.000 ευρώ (!) το καθένα, από τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παύλο Μυλωνά, αποκαλύπτεται η νέα πρόκληση του ηγετικού διδύμου της τράπεζας. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου 2018 υπό την προεδρία του Κ. Μιχαηλίδη, όταν και ανέλαβε επισήμως καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ο Π. Μυλωνάς, έσπευσαν να προτείνουν και να αποφασίσουν τον σχεδόν διπλασιασμό των αμοιβών τους, καθώς και όλων των μελών του Δ.Σ. Προφανώς δεν θεώρησαν ικανοποιητικές για τα δεδομένα τους τις ετήσιες αποδοχές που, σύμφωνα με παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, ελάμβαναν η πρώην πρόεδρος της Εθνικής, ύψους 114.000 ευρώ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, ύψους 136.000 ευρώ, μέλος του συμβουλίου και υψηλόβαθμο στέλεχος, που ελάμβανε 136.000 ευρώ, αλλά και τα 135.000 που έπαιρνε ο ίδιος ο Π. Μυλωνάς πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος.

Η προκλητική απόφαση, που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, δεν σταμάτησε μόνο στον σχεδόν διπλασιασμό των αμοιβών τους, αλλά αποφάσισαν να αυξήσουν κατά 10% και τις αμοιβές που λαμβάνουν υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας! Οι αποφάσεις αυτές έλαβαν και επίσημη «βούλα» στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα αργότερα, στις 26 Ιουλίου 2018. Μάλιστα, αποτελούσε το όγδοο κατά σειρά θέμα στην ατζέντα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας είναι το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ελέγχει – μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – το 40,3% των μετοχών της, καθώς η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε από τα δάνεια των μνημονίων, τα οποία πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

«Λόμπινγκ» πριν εκλεγεί

Διόλου τυχαία, οι αυξήσεις που έδωσαν στον εαυτό τους, στα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το επιπλέον 10% στους μισθούς υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας αποφασίστηκαν με την ευλογία του Κ. Μιχαηλίδη, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον Π. Μυλωνά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Μυλωνάς καθ’ όλο το διάστημα που διεκδικούσε τη θέση του CEO της τράπεζας, πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση και έκανε «λόμπινγκ» στα υψηλόβαθμα στελέχη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όσον αφορά την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αύξηση των αμοιβών τους! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις μαζί τους, τους έκλεινε το μάτι, αφήνοντας να εννοηθεί πως, όταν αναλάβει επίσημα διευθύνων σύμβουλος, θα κομίσει και «δώρα».

Αγνόησαν τους συνταξιούχους

Ο σχεδόν διπλασιασμός των αμοιβών τους και η παραγγελία των δύο θωρακισμένων αυτοκινήτων, με τα οποία θα μετακινούνται ο πρόεδρος της τράπεζας Κ. Μιχαηλίδης και ο διευθύνων σύμβουλος Π. Μυλωνάς αποφασίστηκαν εν μέσω της χρηματιστηριακής κατρακύλας της μετοχής της ΕΤΕ, η οποία τους τελευταίους δύο μήνες έχει χάσει 1 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία! Και σαν να μην έφτανε η χρηματιστηριακή κατρακύλα, το ηγετικό δίδυμο της τράπεζας, ενώ σχεδόν διπλασίασε τους μισθούς του, καθώς και των άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, την ίδια στιγμή δεν λύνει το πρόβλημα των 16.000 συνταξιούχων της Εθνικής, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν την επικουρική τους σύνταξη, καθώς η τράπεζα διέκοψε το 2017 τη χρηματοδότηση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και έκτοτε δεν έχει βρεθεί λύση. Το εντυπωσιακό δε, της υπόθεσης είναι ότι στη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουλίου, η οποία έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δεν επετράπη η είσοδος στους συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου έξω από το ξενοδοχείο υπό το άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ. Την ίδια στιγμή, εντός του ξενοδοχείου οι μέτοχοι έδιναν το «πράσινο φως» στους κ. Μιχαηλίδη και Μυλωνά να προχωρήσουν στην αύξηση των μισθών τους!

*Βασική πηγή: Real News (17/9/2018).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας