Μεγάλη αντικατασταλτική συναυλία στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια

1587
συναυλία

Μεγάλη αντικατασταλτική διαδήλωση πραγματοποιείται το απόγευμα στις 6, στα Προπύλαια, ενάντια στο νέο δόγμα της κυβέρνηση της ΝΔ «νόμος και τάξη».

Κεντρικό σύνθημα της συναυλίας: «Να μη γίνει ο φόβος συνήθειά μας».

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες αντιμάχονται και καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει τις τελευταίες εβδομάδες έχει εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη νεολαία, στους πρόσφυγες, στους χώρους της αντίστασης. Το άγριο ξύλο των ΜΑΤ, η αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ οι αναίτιες συλλήψεις στο σωρό, οι εκκενώσεις των καταλήψεων, τα ντου στα σινεμά και τα κλαμπ, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό κλίμα κρατικού αυταρχισμού, σημειώνουν: πατώντας στο «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και στη διαχρονική ατιμωρησία της αστυνομικής αυθαιρεσίας, επιχειρούν να εμπεδώσουν μια κατάσταση εξαίρεσης δικαιωμάτων που μας απειλεί όλους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ο αυταρχισμός αυτονόητη συνθήκη της καθημερινότητας και ο φόβος συνήθεια μας. Να ορθώσουμε μπλόκο στην καταστολή.  Να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή: Άγνωστος Χειμώνας, Anser, Βandallusia, Bazooka, Coyote’s Arrow, Dury Dava, Σπύρος Γραμμένος, Εισβολέας, Fer de Lance, JazzMatazz, Αλέξ. Κτιστάκης, Π. Κυραμαργιός, Λόγος Τιμής, Lost Bodies, Πέτρος Μάλαμας, Δ. Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Υπεραστικοί, Υπόγεια Ρεύματα, ΣΤΙΧΟΙΜΑ, Small Chanter, Twinsanity, Urban Pulse.

Θα συμμετέχουν επίσης καλλιτέχνες της stand up comedy, όπως, οι: Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Ντενίζ Ουρέμ, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Γιάννης Ρούσσος, Γιώργος Αλεβίζος, Οδυσσέας Μαυρομμάτης, Αλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος, Άγγελος Σπηλιόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας