Μαδούρο: Οι ΗΠΑ θέλουν «σφαγή» στη Βενεζουέλα σαν πρόσχημα επέμβασης

1294
μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, είπε πως εάν ξεσπούσαν αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τότε οι ΗΠΑ θα πανηγύριζαν και θα έδιναν εντολή για στρατιωτική παρέμβαση.

Εάν η σύγκρουση στη Βενεζουέλα κλιμακώνονταν και λάμβανε βίαιες διαστάσεις, τότε οι ΗΠΑ θα αξιοποιούσαν το αιματοκύλισμα για να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση κατά της χώρας, δήλωσε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο μιλώντας σε διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά στο Καράκας.

«Θέλουν (η αντιπολίτευση) να μας οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο. Ερωτώ: τι θα συνέβαινε εάν στέλναμε τα τανκς, τα θωρακισμένα οχήματα και τις ειδικές μας δυνάμεις; Θα είχαμε μια σφαγή μεταξύ Βενεζουελάνων και οι ΗΠΑ θα πανηγύριζε και θα έδινε εντολή να ξεκινήσει στρατιωτική επέμβαση προκειμένου να καταλάβει τη χώρα του Βολιβάρ», τόνισε ο Μαδούρο, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σημείωσε μάλιστα ότι ο κύριος στόχος της αντιπολίτευσης με την απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Τρίτης, ήταν ακριβώς να ξεκινήσει εμφύλιος πόλεμος.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο Χουάν Γκουάιδο, ηγέτης της αντιπολίτευσης που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος με τη στήριξη των ΗΠΑ, επιχείρησε πραξικόπημα προκειμένου να ανατρέψει τον Μαδούρο. Η κυβέρνηση ωστόσο ανακοίνωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος δεν πέτυχε.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα, παραμένει τεταμένη από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε ο Γκουάιδο προχώρησε στην αυτοαναγόρευσή του σε προσωρινό πρόεδρο, με τη στήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Τον Μαδούρο στηρίζουν ως μόνο νόμιμο πρόεδρο, μεταξύ άλλων η Ρωσία και η Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας