Λάθος του ΚΚΕ η “συγκάλυψη” της πολιτικής υποκρισίας του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ

1953
Λάθος του ΚΚΕ

Πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως «ανεξήγητη» την στάση του ΚΚΕ να υπογράψει κοινή ανακοίνωση κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η αντίρρηση την οποίαν επικαλούντο αυτοί οι πολιτικοί κύκλοι δεν ήταν μόνο ότι ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε εφαρμόσει ανάλογα μέτρα αποκλεισμού όλου του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και απαγόρευσης των συναθροίσεων κατά τις επισκέψεις στην Αθήνα του Ομπάμα και της Μέρκελ, κάτι για το οποίο, μάλιστα, δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια και ούτε έχει κάνει στοιχειώδη, έστω για τα μάτια του κόσμου, αυτοκριτική.

Η αντίρρηση στην οποίαν κυρίως επέμεναν οι ίδιοι αυτοί κύκλοι, ήταν ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέξη Τσίπρα από την περασμένη βδομάδα, κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία και ενώ η κυβέρνηση είχε τονίσει ότι δεν θα επιτρέψει για δήθεν λόγους δημόσιας υγείας την πορεία του Πολυτεχνείου, είχε σπεύσει να δηλώσει ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο. Αντίθετα, θα περιοριστεί σε συμβολική πράξη τιμής με κατάθεση στεφάνου από ολιγομελή αντιπροσωπία στο Πολυτεχνείο, με τον τόπο να μετατίθεται αργότερα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ!!! Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Βίτσας, σε συνέντευξη του την Παρασκευή 13/11 στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, κάλεσε όλους να πειθαρχήσουν στη μη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και να περιοριστούν σε συμβολικές δραστηριότητες.

Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι θα απείχε από συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, επικαλούμενος τάχα λόγους προστασίας της υγείας των πολιτών και αφήνοντας σαφώς και κακοηθέστατα να εννοηθεί ότι οι συγκεντρώσεις αυτές, παρά τα γνωστά μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι διοργανωτές τους (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ), συνιστούν περίπου «υγειονομικές βόμβες»! Ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως, έβαλε για τα καλά το χέρι του και βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τις σκληρές αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που ακολούθησαν ενάντια στις συναθροίσεις.

Και ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καταγγελθεί για όλες αυτές τις αθλιότητες, ήρθε το ΚΚΕ, με την κοινή ανακοίνωση με ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25, να της προσφέρει «σωσίβιο», διάτρητο φυσικά, προκειμένου η μνημονιακή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας ως συνήθως σε δυο βάρκες και μπροστά στην κατακραυγή που προκάλεσαν τα αποφασίζομεν και διατάσσομεν του Αρχηγού της Αστυνομίας, να εμφανιστεί ως μια δύναμη που ηγείται δήθεν ενός «πλατιού δημοκρατικού τόξου», το οποίο στέκεται απέναντι, τάχα, στην «χούντα της δεξιάς».

Δεν θα ήθελα προς το παρόν να συνεχίσω τους σχολιασμούς  για την στάση του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση και για την τριμερή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25, των οποίων οι αρνητικές πολιτικές προεκτάσεις είναι πολλές και είναι, περίπου, αυτονόητες, αν και δεν πιστεύω ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν εκείνο τον κόσμο που παρακολουθεί με προσοχή και  ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα.

Ένα θα πω: όσες κοινές ανακοινώσεις «συγκάλυψης» και αν προσφερθούν στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική υποκρισία και αναξιοπιστία του, δεν πρόκειται να τον «εξαγνίσουν» ούτε να πείσουν όσους διαθέτουν μνήμη για τα παρελθόντα και κρίση για τα παρόντα σχετικά με το ρόλο της αξιωματικής (μη) αντιπολίτευσης.

Κ.Μ

Υ.Γ: Ακόμα και σήμερα, μια μέρα μετά την κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25, βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας και με δηλώσεις του στα ΜΜΕ δεν δήλωσε απλώς ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο αλλά έφτασε και στο σημείο να καλέσει όλους τους πολίτες να μην πάρουν μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της μεγάλης εξέγερσης. Έτσι από την μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κακός “μπάτσος“, απαγορεύει συγκεντρώσεις και πορείες και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας, ως καλός “αγροφύλαξ“, καλεί τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο της διαιώνισης ενός συστήματος πού μπορεί να στοιβάζει ανεξέλεγκτα ανθρώπους στα νοσοκομεία, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στα εργοστάσια κλπ αλλά δεν δέχεται με τίποτα ότι οι άνθρωποι μπορούν, με όλα τα μέτρα προστασίας, να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν για την επιβίωση και το μέλλον τους. Τα μεν ωφελούν την υγεία, ενώ οι συγκεντρώσεις και οι πορείες την βλάπτουν θανάσιμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας