Κύπρος για ρωσικές ασκήσεις: “Ενημερωθήκαμε, κανένα παράπονο”-Ζαχάροβα: Καμία στήριξη Τουρκίας

1137
χρυσοχοΐδης

Δυστυχώς η δουλοφροσύνη στη Δύση και η εμπάθεια κατά της Ρωσίας έχει μεγάλο βάθος στην Ελλάδα και δυστυχώς μια τέτοια στάση σε κρίσιμες εθνικές ώρες μόνο ως προδοτική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού έχει κοστίσει και κοστίζει ακριβά στη χώρα μας.

Αυτό το υστερικό κλίμα κατά της Ρωσίας βλέπουμε να αποκτά μεγάλη ένταση το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, με φαιά προπαγάνδα και με τη διασπορά fake news για τις κινήσεις, τις ενέργειες και την πολιτική της Μόσχας.

Η Κύπρος διαψεύδει τα fake news για ενέργειες της Ρωσίας σε βάρος της

Η Ρωσία έκανε αισθητή την εμφάνισή της, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή δύο ασκήσεων του Πολεμικού της Ναυτικού δυτικά της Κύπρου, σε χώρο ευθύνης της Τουρκίας και ανατολικά ανοικτά της Αμμοχώστου.

Για το γεγονός τοποθετήθηκε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαμηνύοντας ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία σαφέστατα ενημερώθηκε για όλα», ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο παράπονο από τη Ρωσία απάντησε πως «όχι. Το παράπονο μας είναι για την εκμετάλλευση που τυγχάνει από την Τουρκία».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης notam ή navtex είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος ερωτηθείς για το θέμα της έκδοσης νέων navtex από πλευράς Τουρκίας για ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού είπε ότι «είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης notam ή navtex και απευθύνεται σε συγκεκριμένο οργανισμό, τον NAVAREA III.

Και είναι γνωστό ότι η Τουρκία παρεμβαίνοντας εκδίδει κάποιες άλλες navtex. Όμως έχουμε ενημέρωση και όταν πρόκειται για έκδοση notam και navtex αυτό γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από αίτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η Ρωσία διαψεύδει ότι στηρίζει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Στη διάψευση όσων κατηγορούν τη Ρωσία για στήριξη της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Προκλητικοί συλλογισμοί

Η Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οφείλονται σε ρωσική στήριξη.

Πιο συγκεκριμένα, σε ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης η κ. Ζαχάροβα ανέφερε πως: «Τέτοιους συλλογισμούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω παρά μόνο προκλητικούς».

Η κα Ζαχάροβα πρόσθεσε πως η Μόσχα δεν αναζητά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα και συγκρούσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτό «ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μόσχα «υποστηρίζει την επίλυση οποιονδήποτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων αποκλειστικά μέσω πολιτικού διαλόγου, μέσω της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων βάσει διεθνών νομικών κανόνων».

Σύγκρουση «συμμάχων» του ΝΑΤΟ

Μάλιστα επεσήμανε με νόημα ότι «δεν έχει σημασία αν οι χώρες που βρίσκονται σε «σύγκρουση» είναι σύμμαχοι στο στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ», φωτογραφίζοντας έτσι το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο με χώρες όπως η Ελλάδα και η Γαλλία που είναι όλες κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας