Κοτζιάς: Χρυσώνει το χάπι της αμερικανοϊσραηλινής βαρβαρότητας στην Παλαιστίνη

2485
κοτζιάς

Είναι τόσο βαθιά και δορυφορικά αγκιστρωμένη η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα, ώστε μόλις και μετά βίας συγκρατούνται Τσίπρας και Κοτζιάς για να εκφράσουν την ενθουσιώδη στήριξή τους στην απόφαση Trump για την Ιερουσαλήμ, όσο και αν αυτή η απόφαση ενθαρρύνει τα γεράκια του Ισραήλ στις επιθέσεις τους κατά των Παλαιστινίων και όσες βάρβαρες συνέπειες και αν έχει σε ανθρώπινες ζωές, ακόμα και παιδιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΥΠΕΞ Της Ελλάδας Ν. Κοτζιάς με ιδιαίτερη άνεση και χωρίς καμία ενοχή παρακάθισε στο γεύμα που παρέθεσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στον σφαγέα B. Netanyahu για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή!
Ακόμα πιο χαρακτηριστικές όμως ήταν οι αβρόφρονες και διπλωματικότατες τοποθετήσεις του Ν. Κοτζιά για την προκλητική και εμπρηστική απόφαση Trump για την Ιερουσαλήμ, η οποία παραβιάζει κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας και τυλίγει σε πολεμικές φλόγες την περιοχή.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς, μόλις και μετά βίας, με απόλυτα υποτονική γλώσσα και ίσως και γι’ αυτό ακόμα το μειλίχιο ύφος συγγνώμη από τον Netanyahu, τόνισε στο γεύμα ότι η απόφαση Trump, άκουσον – άκουσον λεπτότητα, «δεν συμβάλλει στην ειρήνη στην περιοχή».
Προφανέστατα, ο Ν. Κοτζιάς αντί να καταδικάσει απερίφραστα ΗΠΑ και Ισραήλ, σχεδόν τους έγλειψε με μια ανώδυνη αποστασιοποίηση που χρύσωνε το χάπι της βαρβαρότητας.
Ακόμα χειρότερα, ο Ν. Κοτζιάς, που τάχθηκε γενικώς και αορίστως με την «λύση των δύο κρατών», χωρίς, φυσικά, να προσδιορίζει τα σύνορά τους, πρόσθεσε αμέσως για να μην παρεξηγηθεί από τους Ισραηλινούς φίλους του, πως μια τέτοια «λύση» πρέπει «να διασφαλίζει την ασφάλεια του Ισραήλ», λες και Παλαιστίνιοι δεν υπάρχουν και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφάλειας!
Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές οι αναγνώστες μας εύλογα θα απορήσουν για τα γραφόμενά μας και μπορεί να πούνε ό,τι είπε σ’ εμένα χαιρέκακος φίλος της Iskra: «Εδώ οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑίοι δια του Αλ. Τσίπρα “ξεπούλησαν” τον ελληνικό λαό και τον τόπο μας, τους Παλαιστίνιους θα διστάσουν να “πουλήσουν”»; Μάλλον έχει κάποιο δίκιο!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας