Κοροϊδία η νέα μείωση ΕΝΦΙΑ. Αόριστες υποσχέσεις για μείωση εισφοράς αλληλεγγύης

870
κυβενρητικής

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πούλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης προσφέροντας τάχα νέα μείωση κατά 8% στον φόρο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020.

Και είναι κοροϊδία η υπόσχεση για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020, διότι αυτή θα συνδυαστεί με νέες “αντικειμενικές αξίες“, όπως ρητά ανέφερε, ο Κυρ. Μητσοτάκης, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα εξανεμίσει την μείωση του ΕΝΦΙΑ και ίσως επιβαρύνει περαιτέρω τους κατόχους ακινήτων.

Την ίδια ώρα και ενώ τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ να αναπαράγουν την προπαγάνδα ο Κυρ. Μητσοτάκης, πάλι στη Βουλή, ανακοίνωσε αορίστως, μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για το νέο έτος, χωρίς, όμως, να αναφέρει ούτε το πότε ούτε το πόσο. Ο κυρ. Μητσοτάκης και οι υπεύθυνοι εξωραϊσμού του προσώπου της κυβέρνησης ξέρουν καλά ότι αυτό που μετράει δεν είναι η αλήθεια αλλά η δημιουργία εύκολων εντυπώσεων όσο διάτρητες και αν είναι.

Κατά τα άλλα, όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην καταληκτική ομιλία του στη Βουλή, επεδείχθη “εθνική σύμπνοια” μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έναντι των εξωτερικών απειλών και ειδικότερα έναντι της απειλής της Τουρκίας. “Εθνική σύμπνοια” και “συναίνεση” λοιπόν στην παράδοση της χώρας στις ΗΠΑ και την Γερμανική Ε.Ε; Βάζουν τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα. Αυτό είναι εθνική συναίνεση του “προτεκτοράτου” για την καταστροφή και όχι για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της ασφάλειας, των νομίμων δικαιωμάτων και της εδαφική ακεραιότητας της χώρας.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας