Κοινωνία Όργουελ στην Αυστραλία: Αναγνώριση προσώπου-γεωεντοπισμός για τήρηση καραντίνας!

677
Κοινωνία Όργουελ στην Αυστραλία

Σε μια καθαρά οργουελικού τύπου κοινωνία εξελίσσεται η Αυστραλία και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Η συγκεκριμένη χώρα έχει περιέλθει σε μια δίνη απαγορεύσεων οι οποίες πάντα σε συνδυασμό με την τεχνολογία δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση.

Έτσι το πιο  πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ανακοίνωση των αρχών της νότιας Αυστραλίας σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνό τους η οποία  θα ελέγχει ‘εάν τηρούν ή όχι την καραντίνα!

Όπως αναφέρεται θα αποστέλλονται σε τυχαία βάση μηνύματα στους κατοίκους όπου θα καλούνται να την ενεργοποιήσουν. Μέσω της  εφαρμογής αυτής χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου και γεωεντοπισμού οι Αρχές θα είναι σε θέση να διασταυρώσουν εάν ο κάτοχος του αριθμού τηρεί ή όχι την καραντίνα.

Εάν όμως δεν καταφέρει να απαντήσει εντός 15 λεπτών τότε θα αποστέλλεται η Αστυνομία στο σπίτι του! Δεν πρόκειται απλώς για ένα μέτρο που παραπέμπει στον Όργουελ, είναι ο ορισμός του. Το ερώτημα βέβαια είναι εδώ, πρόκειται για κάποια «αθώα» μέτρα ή είναι ένα test-case για μέτρα που θα εφαρμοστούν μελλοντικά, όχι κατ΄ανάγκη για τον κορωνοϊό τον ίδιο. Αφορμές θα υπάρξουν πολλές.

Φυσικά υπήρξε και δικαιολογία. Η κυβέρνηση είπε ότι αυτό –υποτίθεται- ότι γίνεται για να μειωθούν τα κόστη με την καραντίνα στα ξενοδοχεία λέγοντας πως μπορεί να εφαρμοστεί για όλους του ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό.

Το μέτρο έχει λάβει ελάχιστη προβολή από τα ΜΜΕ της χώρας αμερικανικά ΜΜΕ όμως όπως το Breitbart ή το Fox News έχουν καταδικάσει τις πρωτοβουλίες αυτές ως μια ακόμη κίνηση υπονόμευσης της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου.

Την ίδια ώρα ο  Malcolm Ieuan Roberts, γερουσιαστής στο Queensland της Αυστραλία. εξέφρασε τον προβληματισμό των εργαζομένων που αναγκάζονται να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, λέγοντας ότι είναι τρομοκρατημένοι και εκφοβίζονται».

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Εμβόλια στο σώμα μας: Πρέπει πάντοτε να έχουμε την ελευθερία επιλογής.

Τον Αύγουστο του 2020, ο πρωθυπουργός Scott Morrison είπε πως δεν θα ήταν υποχρεωτικό να κάνουμε το εμβόλιο.

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου του 2021 αναθεώρησε τα λόγια του και δήλωσε πως θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας να κάνουν το εμβόλιο.

Το γραφείο μου δημοσίευσε ένα κάλεσμα στο Facebook, ώστε οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας να επικοινωνήσουν μαζί μας αν έχουν ανησυχίες για το εμβόλιο.

Πλημμυρίσαμε από τηλεφωνήματα και εκατοντάδες e-mails σε λίγες μόνο ώρες. Περιληπτικά, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι απελπισμένοι, αγχωμένοι και τρομοκρατημένοι μήπως εξαναγκαστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Αυτοί οι φόβοι προέρχονται από φόβους για τις γνωστές και άγνωστες παρενέργειες.

Μάλιστα, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο παρενοχλούνται και εκφοβίζονται από συναδέλφους….

Είχαμε ανθρώπους που έκλαιγαν με αναφιλητά στο τηλέφωνο.

Η νόμιμη ελευθερία επιλογής σε σχέση με τον εμβολιασμό αφαιρέθηκε απ’ τους εργαζόμενους των οίκων ευγηρίας απ’ τον πρωθυπουργό!

Οι εργαζόμενοι των οίκων ευγηρίας χάνουν τα θεμελιώδη εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματά τους!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας