Κείμενο του ΠΟΥ για τον κορονοϊό και την αντιμετώπιση του

1530
που

Η Iskra προς ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει κείμενο του ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), σχετικά με τον νέο κορονοϊό και τους τρόπους μετάδοσης του (βλέπε εδώ):

“Η νόσος του Coronavirus (COVID- 19) είναι µια λοιμώδης νόσος που προκαλείται από έναν νεοανακαλυφθέντα ιό της οικογένειας των κορονοϊών.

Τα περισσότερα άτομα που θα προσβληθούν από τον ιό COVID- 19 θα εμφανίσουν ήπια έως μέτρια αναπνευστική νόσο και θα αναρρώσουν χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία.

Οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα ιατρικά προβλήματα, όπως καρδιαγγειακή νόσο,  διαβήτη, χρόνια αναπνευστική νόσο και καρκίνο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και την επιβράδυνση της μετάδοσης είναι να είμαστε καλά ενημερωμένοι για τον ιό COVID– 19, την ασθένεια που προκαλεί και τον τρόπο εξάπλωσής του. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους από τη λοίμωξη, πλένοντας  τα χέρια σας ή καθαρίζοντας τα συχνά με αλκοολούχα διαλύματα και χωρίς να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Ο ιός COVID- 19 εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων σάλιου ή σταγονιδίων  από τη μύτη όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, επομένως είναι σημαντικό να ασκήσετε επίσης αναπνευστική εθιμοτυπία (για παράδειγμα, βήχοντας καλύπτουμε το στόμα)”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας