Ανέστειλαν λειτουργία 4 μεγάλες κλωστοϋφαντουργίες-Σε διαθεσιμότητα 600 τουλάχιστον εργαζόμενοι

1715
κλωστοϋφαντουργίες

Βαρύτατο πλήγμα στη βιομηχανία της χώρας έχουν επιφέρει η υγειονομική και οικονομική κρίση και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή.

Το τελευταίο δεκαήμερο, σύμφωνα με την “Καθημερινή” και το ρεπορτάζ της Χρύσας Λιάγκου, 4 μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις της κλωστοϋφαντουργίας ανέστειλαν τη λειτουργία τους και πάνω από 600 εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης. Πρόκειται για την κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, τα κλωστήρια “Βαρβαρέσου” στη Νάουσα, την “Φιερατέξ” και την “ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ” στα Φάρσαλα.

Οι διοικήσεις έλαβαν την απόφαση αναστολής λειτουργίας, επικαλούμενες την δραματική μείωση των παραγγελιών από το εξωτερικό.

Επιχειρηματίες του κλάδου, εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια, για να επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν τον Ιανουάριο του 2020, πράγμα που δείχνει το βάθος της οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς ανεργίας που θα πλήξει την χώρα. Άλλοι εμπειρογνώμονες, δεν αποκλείουν οι κλωστοϋφαντουργίες αυτές ή ορισμένες εξ αυτών, να μην επανέλθουν ποτέ σε λειτουργία.

Να σημειώσουμε, ότι οι 4 αυτές κλωστοϋφαντουργίες εξήγαγαν το 70% του προϊόντος τους και οι εξαγωγές τους κάλυπταν το 10% των μεταποιητικών εξαγωγών της χώρας.

Οικονομικοί κύκλοι υπογράμμιζαν τον κίνδυνο πως αν δεν υπάρξουν δραστικότατα μέτρα η χώρα, ενδεχομένως, να κινδυνεύσει το επόμενο διάστημα να καταστεί βιομηχανική έρημος.

Αυτά τα μέτρα απαιτούν μια νέα στρατηγική για την παραγωγική βάση της χώρας, τη δυνατότητα διάθεσης από την κυβέρνηση “δωρεάνχρήματος με προϋποθέσεις τη στήριξη των θέσεων εργασίας και επενδύσεις και φυσικά, την αμφισβήτηση της θέσης της χώρας στη γερμανική ευρωζώνη και την γερμανική Ε.Ε.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας