Ισραήλ: Ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης σε Χεζμπολάχ-Χαμάς με ναυτικό αποκλεισμό της Α.Μεσογείου

534
Ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης σε Χεζμπολάχ-Χαμάς

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος αποτροπής τουρκικής κυριαρχίας στην Μεσόγειο

Δίνουν και παίρνουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για επικείμενη σοβαρή αναμέτρηση του Ισραήλ με Χεζμπολάχ-Χαμάς, οι οποίες έχουν την αμέριστη βοήθεια Τούρκων και Ιρανών.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Ισραήλ, το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση από την θάλασσα κατά της Χεζμπολάχ στα πρώτα στάδια ενός πιθανού πολέμου του Λιβάνου, ενώ το ίδιο ετοιμάζεται και στην περίπτωση της Χαμάς”, σύμφωνα με τον αρχηγό του ισραηλινού ναυτικού Υποναύαρχο Έλι Σάρβιτ.

Σε αυτό το σενάριο παράλληλα με την αρχική επίθεση, το Ισραήλ θα κλείσει τα κύρια λιμάνια του για να στερήσει από τις τρομοκρατικές οργανώσεις τον εφοδιασμό τους, τόνισε ο ίδιος.

“Τα λιμάνια θα ανοίξουν ξανά μόλις υποβαθμιστεί σημαντικά η ικανότητα των ισλαμιστικών οργανώσεων να χτυπήσουν”, είπε ο Ισραηλινός Α/ΓΕΝ.

“Τα τελευταία χρόνια, ο ισραηλινός στρατός τροποποίησε το ναυτικό του δόγμα για να επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση των απειλών στην ξηρά μέσω αναβαθμισμένων πληροφοριών και νέων πυρομαχικών.

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό δημιούργησε το δικό του κέντρο επιχειρήσεων κρούσης για να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη ικανότητα εντοπισμού και επίθεσης στόχων, πρόσθεσε ο Sharvit.

Πριν μερικούς μήνες, οι δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού και του στρατού πραγματοποίησαν μια μεγάλη άσκηση για να προετοιμαστούν για επίθεση της Χεζμπολάχ μέσω θαλάσσιων και χερσαίων διαδρομών.

Παράλληλα, οι ισλαμικές οργανώσεις ενίσχυσαν και αυτές το ναυτικό τους  οπλοστάσιο και τώρα διαθέτουν εκατοντάδες αντι-πλοικούς πυραύλους, προειδοποίησε ο ίδιος.

Το Ισραήλ εκτιμά ότι οι οργανώσει αυτές θα μπορούσαν να κτυπήσουν  τις υπεράκτιες εξέδρες φυσικού αερίου του Ισραήλ στο βορρά, αλλά οι ισραηλινοί έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Ωστόσο, ο Σάρβιτ τόνισε ότι η απειλή των πυραύλων υψηλής ακρίβειας της Χεζμπολάχ ειδικά, αποτελεί πολύ σοβαρότερη απειλή.

“Μόλις τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία οι νέες Κορβέτες Sa’ar 6 του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, η άμυνα των εξεδρών θα είναι ακόμη ισχυρότερη”, είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει τώρα ένα οπλοστάσιο περίπου 100 πυραύλων με καθοδήγηση ακριβείας, ανέφερε μια πρόσφατη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών.

Ισραηλινός αναλυτής προειδοποίησε ότι οι ισλαμικές οργανώσεις  ενδέχεται να επιταχύνουν τα σχέδια τους με ιρανική ( και τουρκική βοήθεια) εκμεταλλευόμενες την κρίση στο Λίβανο για να προωθήσει τη στρατιωτική τους ανάπτυξη.

Τονίζεται επίσης σε όλα αυτά ,ότι σύμφωνα με ισραηλινό ινστιτούτο, ο επόμενος πόλεμος μπορεί κάλλιστα να είναι ένας περιφερειακός πόλεμος, (η διασπορά του οποίου θα φτάσει και στην Μεσόγειο όπου βρίσκονται οι εξέδρες του ισραηλινού φυσικού αερίου φτάνοντας μέχρι την Κύπρο για παράδειγμα).

“Ο ισραηλινός λαός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για έναν πόλεμο που δεν έχει ξαναγίνει από την εποχή του πολέμου  της ανεξαρτησίας του Ισραήλ”, ανέφερε πρόσφατα ισραηλινό ινστιτούτο.

Σήμερα, δεδομένης της αυξανόμενης απειλής από τη Συρία ως αποτέλεσμα της παρουσίας εκτεταμένων σιιτικών και ιρανικών δυνάμεων, ο ισραηλινός στρατός θα αντιμετωπίσει κίνδυνο και από το συριακό έδαφος καθώς και από το Λίβανο.

Το Ισραήλ θα βρεθεί πολιορκημένο ουσιαστικά από την εφαρμογή του δόγματος «Κ. Σουλεϊμάνι» που αφορά ένα  «δακτύλιο πυρός» πυραύλων που θα προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις, (Λίβανο, Συρία και Ιράκ αλλά και Ιράν).

Αυτό σενάριο βολεύει μόνο την Τουρκία και το Ιράν που θέλουν να δημιουργήσουν χάος στην Α.Μεσόγειο για τους δικούς τους γνωστούς λόγους η κάθε πλευρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας