Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία – Στήνονται κιγκλιδώματα

788
νέα

Κλείνει από τις επόμενες ώρες η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται εικόνες συνωστισμού κάθε φορά που είναι καλές οι καιρικές συνθήκες και να υπάρχει συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο του περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στην οποία αποφασίστηκε να αποσταλεί προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη έγγραφο για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία και η διοίκηση του δήμου αναμένει πλέον την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

Θα στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και Σαββατοκύριακα, από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από σήμερα στις 14:00. Το μέτρο θα ισχύσει για 14 ημέρες. «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Τις επόμενες ώρες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης αναφέρθηκε πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας