Θεσσαλονίκη: Δίκη του εργοδότη-κινητοποιήσεις για τον ξυλοδαρμό του διανομέα 7/12

941
ξυλοδαρμό

Σε κινητοποιήσεις προχωρά, την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του 36χρονου διανομέα φαγητού από τον πρώην εργοδότη του, σε πιτσαρία στους Αμπελόκηπους, ξυλοδαρμός που είχε ως αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο. Κι όλα αυτά επειδή ο εργαζόμενους αρνήθηκε να εργαστεί, ενώ ήταν άρρωστος.

Στις 10.30πμ., οι διανομείς καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία προς τα Δικαστήρια, όπου στις 12μ.θα εκδικαστεί η μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.

Το ΜΕΤΑ στέκεται αλληλέγγυο στο συνάδελφο διανομέα και ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του εργοδότη, ο οποίος, όπως πολλοί «συνάδελφοί» του, εκμεταλλεύεται τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και αντιμετωπίζει τους εργαζομένους κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους

Η Επιτροπή Αγώνα ζητά επίσης την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου εργοδότη και εε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως ο ξυλοδαρμός του διανομέα, οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε μέσα από την οργάνωση και τη συλλογική δράση με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας