Θήβα. Αστυνομική επίθεση στους πρόσφυγες και κατάληψη

2211
Θήβα

Κατάληψη του χώρου κράτησης στη Θήβα πραγματοποιούν από χθες, Παρασκευή 1 Ιουνίου, οι πρόσφυγες που ζουν εκεί, οι οποίοι προηγουμένως είχαν δεχτεί άγρια αστυνομική επίθεση, με πρόφαση την παραβατικότητα. Οι πρόσφυγες, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και για την παρατεινόμενη αβεβαιότητα που προξενεί η μεγάλη διάρκεια της διαδικασίας παροχής ασύλου, τοποθέτησαν στην είσοδο κάδους σκουπιδιών και σχημάτισαν ομάδα περιφρούρησης.

Ήδη από την Τρίτη, στην εβδομαδιαία σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της δομής, στο οποίο μετέχουν μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι πρόσφυγες είχαν ενημερώσει σχετικά με τις κακές συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ είχαν προειδοποιήσει για κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το ότι τις ανάγκες των περίπου 750 προσφύγων τις καλύπτει μόνο μια νοσηλεύτρια, η οποία βρίσκεται στο κέντρο λίγες ώρες την εβδομάδα.

Αναφέρονται, επίσης, ζητήματα αποτελεσματικής φύλαξης και ασφάλειας της δομής όπως και καθαριότητας.

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αστυνομική επίθεση ακριβώς μετά την έκθεση των προβλημάτων των προσφύγων, που αφήνει έκθετους τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας