Γερμανικό ινστιτούτο: Οι ΗΠΑ έχουν δίκιο στον εμπορικό πόλεμο!

1913
ινστιτούτο

Να παραδεχθεί τα λάθη της καλεί τη Γερμανία ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, λαμβάνοντας θέση στην εν εξελίξει διαμάχη για το παγκόσμιο εμπόριο.

Μάλιστα, ο Γερμανός οικονομολόγος εκφράζει την κατανόησή του ως προς την οργή του Donald Trump, ο οποίος καταγγέλλει το υψηλό εμπορικό πλεόνασμα της ευρωπαϊκής χώρας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να φανεί ειλικρινής και να αποδεχθεί την κατηγορία» τονίζει, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην PNP.

«Εάν η Γερμανία προχωρούσε σε αύξηση των επενδύσεων και οι επενδυτικές ευκαιρίες για τις ξένες εταιρείες βελτιώνονταν, αυτό θα ήταν μια σημαντική συμβολή στην αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου» προτείνει, παράλληλα.

Μετά την επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, ο Φράτσερ θεωρεί αρκετά πιθανή την επιβολή περιορισμών και στις εισαγωγές αυτοκίνητων από την Ε.Ε.

Παρόλα αυτά, επαναλαμβάνει ότι «η Γερμανία παραβιάζει εδώ και χρόνια τους κανόνες της Ε.Ε. για το εμπορικό ισοζύγιο». «Είναι κυνικό να προσπαθούμε να πείσουμε ξανά και ξανά τους γείτονες να τηρήσουν τους κοινούς κανόνες, ενώ το ίδιο το Βερολίνο τους παραβιάζει» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

«Το να αποδίδουμε το τεράστιο πλεόνασμα των εξαγωγών, ξανά και ξανά, στα μεγάλα επιτεύγματα των γερμανικών εταιρειών, είναι ανοησία» τονίζει στον ίδιο τόνο και καταλήγει:

«Η αιτία είναι ότι η διαφορά μεταξύ των εξαγωγών και των εισαγωγών είναι πάρα πολύ μεγάλη, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας