Η Ελλάδα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία;

1443
ελλάδα

Μια επικίνδυνη απόφαση φέρεται να έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, μετά από υπόδειξη και απαίτηση των ΗΠΑ: η απόφαση είναι να στείλει ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Ο στόχος της αποστολής αυτών των Patriot είναι να καλύψουν τις βρώμικες επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, βοηθώντας την αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, έναντι αμυντικών πυραυλικών επιθέσεων των φιλοιρανικής κατεύθυνσης ανταρτών της Υεμένης.

Σύμφωνα με συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου, που δεν έχουν διαψευστεί, η Ελλάδα, μαζί με μια μοίρα Patriot, θα στείλει και 100 ,περίπου, εξειδικευμένα στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων για να τους λειτουργήσουν.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα σκοπεύει να στείλει εξοπλισμό και μάλιστα σύγχρονο και πανάκριβο, προκειμένου μάλιστα να εμπλακεί σε μια επίθεση ενός βαθύτατα αναχρονιστικού καθεστώτος σε αντάρτικες δυνάμεις που το απειλούν, χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα μας.

Είναι φως φανάρι ότι, πέραν του ζητήματος αρχών και αξιών που ανακύπτει, η Ελλάδα πάει να εμπλακεί στο πλευρό μιας πτέρυγας ενός εξελισσόμενου πολέμου και με κίνδυνο η χώρα μας να καταστεί μοιραία στόχος της αντίπαλης πλευράς.

Είναι τραγικό η Ελλάδα να μπαίνει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς και ολοκληρωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή μας, να μπαίνει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους αντιπαράθεσης με μεγάλο μέρος των χωρών της Μέσης Ανατολής και μάλιστα να εισπράττει από την πάλαι ποτέ επικυρίαρχη του πλανήτη συνεχείς πισώπλατες μαχαιριές στα εθνικά της συμφέροντα.

 

Λάμπρος Μέρτζος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας