Η Εκλογική Διακήρυξη του Μετώπου Ανατροπής για την Αθήνα

1300
εκλογική

Φίλες και Φίλοι, Συμπολίτες της Αθήνας !

Σας καλούμε στην εκλογική μάχη για τον Δήμο Αθηναίων.

Επιθυμία μας είναι να συμπορευτούμε με τους ενεργούς πολίτες, όλους εκείνους που νοιάζονται για την πόλη και την ποιότητα της ζωής μας. Ενάντια στη φτωχοποίηση, την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.

Θα δώσουμε την μάχη για την Ανατροπή στην Αθήνα και θα παραμείνουμε ενωμένοι και δημιουργικοί και μετά τις εκλογές.

Σκοπός μας είναι να συντελέσουμε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα πραγματικής ανατροπής!

Προτεραιότητα μας ο άνθρωπος –Επιδίωξή μας να αντικρίζουμε χαρούμενα πρόσωπα και γελαστά παιδιά.

✔ Κανείς συνάνθρωπός μας άστεγος, κανείς που να διανυκτερεύει στα πεζοδρόμια        και στα παγκάκια και να αναζητά τροφή από τους κάδους απορριμμάτων .

✔ Κανένα νοικοκυριό  χωρίς ρεύμα και νερό.

✔ Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανείς πλειστηριασμός  πρώτης και μοναδικής κατοικίας      από τον  Δήμος Αθηναίων.

✔ Να αναπτυχθεί δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης ,ανάπτυξη  κοινωνικής κατοικίας με αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, καθώς κι εκείνων που είναι υπό την εποπτεία του, για τις ανάγκες των αστέγων  πολιτών και των προσφύγων. Σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης ,  τα οποία διαθέτουν   μεγάλο αριθμό  ακινήτων, να υπάρξει πρόγραμμα στεγαστικής  πολιτικής το οποίο θα καλύψει στεγαστικές ανάγκες φοιτητών που δεν θα καλύπτονται  από τις φοιτητικές εστίες αλλά και εργαζομένων  καθώς έχουν  γιγαντωθεί τα ποσά των ενοικίων  από την εκρηκτική επέκταση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και έχουν  μετατραπεί  ολόκληρες συνοικίες σε τουριστικές ζώνες.

✔ Ο ηλεκτροφωτισμός της Αθήνας, τόσο στο κέντρο όσο και σε κάθε συνοικία της,  δεν  είναι πεδίο δράσης κρατικοδίαιτων εταιρειών, αλλά κατοχυρωμένο  ανταποδοτικό δικαίωμα των κατοίκων της. Να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση της αρμόδιας υπηρεσίας και να φωτιστεί η πόλη όπως της αξίζει.

✔ Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην Καθαριότητα και το Πράσινο. Καμμιά ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες αυτές. Εξασφάλιση κατάλληλου εξοπλισμού για μια καθαρή και αξιοβίωτη  πόλη.

✔ Δραστική μείωση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στη πηγή, με ορθολογική χωροθέτηση νέων υποδομών διαχείρισης αποβλήτων. Να εφαρμοσθεί σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και Εθνικό Σχεδιασμό.

✔ Επαρκής αριθμός σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, βρεφονηπιακοί σταθμοί με διευρυμένο ωράριο χωρίς  αποκλεισμούς . Δημιουργία σχολείου ειδικής αγωγής και καλλιτεχνικού σχολείου. Αύξηση χρηματοδότησης για σίτιση, θέρμανση, καθαρισμό, φύλαξη, αθλοπαιδιές, με  μόνιμο προσωπικό.

✔ Ίση  κατανομή των προσφυγόπουλων σε όλα τα σχολεία και κοινωνική ένταξη

✔ Παιδικές χαρές ασφαλείς  και λειτουργικές σε όλες τις γειτονιές.

✔ Χώροι δημιουργίας για τους νέους καθώς και δομές πολιτισμού για τους  δημιουργούς και τους καλλιτέχνες. Άνοιγμα των χώρων που τους διαχειρίζονται ΜΚΟ, όπως η Δημοτική Αγορά Κυψέλης σε ομάδες γειτονιάς.

✔ Αθλητικά κέντρα για τις ερασιτεχνικές ομάδες και τους πολίτες.

✔ Ισότητα των γυναικών στην πράξη. Ίση αμοιβή για ίση εργασία, υπηρεσιακή εξέλιξη και ανάδειξη των γυναικών στις δομές του Δήμου.

✔ Η ανατροπή είναι γένους θηλυκού και οι γυναίκες της Αθήνας θα δώσουν τη δική τους μάχη, για την προστασία της μητρότητας. Το αίτημα των γυναικείων συλλογικοτήτων για ένα «Σπίτι Γυναικών» στην Αθήνα πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

✔ Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να γίνει πόλη φιλική και λειτουργική για την τρίτη ηλικία και τα άτομα με αναπηρία. Να υπάρξουν υποδομές για ομαλή πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

✔  Συντονισμός και δράση για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης  και στις  επτά κοινότητες  της Αθήνας και συνολική κάλυψη των προνοιακών αναγκών των εξαρτημένων, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους Φορείς Πρόληψης των εξαρτήσεων.  Παρεμβάσεις στα σημεία συγκέντρωσης εξαρτημένων με στόχο πάντα τη φροντίδα και τη θεραπεία τους. Ο Δήμος οφείλει να εξασφαλίσει  την απαραίτητη υποδομή  και σε συνεργασία με τις θεραπευτικές κοινότητες και το υπουργείο Υγείας να συμβάλει ουσιαστικά στην μάστιγα των εξαρτήσεων. Δημιουργία κέντρων αποτοξίνωσης.

✔ Δημιουργία νέων Λεσχών Φιλίας και Οίκων Φιλοξενίας Ηλικιωμένων με μικρές μονάδες σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

✔ Ο Δήμος οφείλει να έχει Δημοτικά Ιατρεία σε κάθε Δημοτική κοινότητα, κατάλληλα  στελεχωμένα, με επάρκεια σε αναλώσιμα. Εξασφάλιση της απρόσκοπτης  λειτουργίας τους, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε φιλανθρωπικές χορηγίες.

✔ Μέτρα ενίσχυσης για τους επαγγελματίες και εμπόρους. Κίνητρα και όχι προκαταβολικά χαράτσια στους επαγγελματίες που δίνουν ζωή στις γειτονιές. Μείωση των δυσβάσταχτων δημοτικών τελών για όλους.

✔ Άδειες στους χειροτέχνες και συλλέκτες, που βρίσκονται στο Θησείο, με προδιαγραφές  και κανόνες λειτουργίας.

✔ Ίδρυση Δημοτικής συγκοινωνίας, που θα συνδέει τις γειτονιές με τις Δημόσιες Συγκοινωνίες και πύκνωση των δρομολογίων. Κίνητρα για τη μείωση της χρήσης των Ι.Χ., μέσω της ανάπτυξης της Δημόσιας Συγκοινωνίας

✔ Δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

✔Έλεγχος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία για τους κανόνες προφύλαξης

✔ Αξιοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας με σκοπό την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου από την υπέρβαση της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων και κάθε λογής εμποδίων και όχι για την επιβολή προστίμων ελεγχόμενης στάθμευσης. Μείωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων και προσαρμογή ανάλογη της εμπορικότητας κάθε περιοχής.

✔ Δομές – ειδικά πάρκα, καθώς και δημοτικά κτηνιατρεία και κλινικές για τα αδέσποτα ζώα. Πρόγραμμα καταγραφής αδέσποτων, τοποθέτηση τσιπ, στείρωση, θεραπεία, προώθηση υιοθεσίας, φιλοξενία με κίνητρα. Πολιτική βούληση και συνεργασία Δήμου και φιλοζωικών οργανώσεων.

✔ Απόφαση για την υλοποίησή ενός ισχυρού Πολεοδομικού εργαλίου, το οποίο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, με όραμα  για την πόλη σε όλα τα επίπεδα. Καθορισμός περιοχών αναπλάσεων, καθορισμός χρήσεων  γης και μελέτες Αστικού Σχεδιασμού με γνώμονα το κοινό συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτιστικού αποθέματος – όλων των εποχών- και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

✔ Αύξηση των χώρων πρασίνου και προστασία των ελεύθερων χώρων. Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Ακαδημία Πλάτωνα, Ελαιώνας, Πεδίο του Άρεως, Λόφος  Φιλοπάππου, Λόφος Λυκαβηττού, Κουντουριώτικα , Αττικό Άλσος, Άλσος Παγκρατίου,  ΒΙΟΠΑ Προμπονά , Βίλλα Δρακοπούλου στα Πατήσια…

✔ Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και όχι απλώς ανακαίνιση των διαμερισμάτων. Μέτρα ουσιαστικής προστασίας του χαρακτήρα, τόσο των προσφυγικών της Πανόρμου όσο και αυτών στο Δουργούτη.

✔ Προστασία και όχι τσιμεντοποίηση του υδροβιότοπου του Ποδονίφτη .

✔ Αποκάλυψη του ποταμού Ιλισού  ώστε να δημιουργηθεί γραμμικό πάρκο κατά μήκος της κοίτης, με παράλληλη μεταφορά της διαδρομής του τραμ.

✔ Ολοκλήρωση της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών χώρων σε διαλεκτική σχέση με την λειτουργία και την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.

✔ Αποκατάσταση των μνημείων και των προσόψεων από βανδαλισμούς και ενίσχυση από το Δήμο των καλλιτεχνικών ομάδων γκράφιτι για παρεμβάσεις σε μεσοτοιχίες ακάλυπτων χώρων και όπου αλλού χρειάζεται χρώμα και αισθητική αναβάθμιση.

✔ Κίνητρα για την ανάπτυξη πρασίνου σε μπαλκόνια και ταράτσες.

✔Ενεργοποίηση κάθε προσφερόμενου θεσμικού εργαλείου για την άμεση υλοποίηση των απαραίτητων απαλλοτριώσεων, για την δημιουργία των αναγκαίων χωρών πρασίνου. Αξιοποίηση του Πρασίνου Ταμείου

✔Δημοτικά  Θέατρα ανοικτά στους δημότες , δημιουργία  Δημοτικής Ακαδημίας Τέχνης. επαναλειτουργία των δημοτικών  Κινηματογράφων και ενίσχυση των Θερινών. Λειτουργία από τον δήμο του θερινού κινηματογράφου Α-Β στα Πατήσια.

✔ Αξιοποίηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου στην οδό Ακαδημίας. Ο εξωτερικός χώρος, από εστία παραβατικών  χρήσεων, να γίνει μία σύγχρονη «αγορά» διαλόγου και συζήτησης επίκαιρων και ζωντανών θεμάτων  και ριζοσπαστικών αναζητήσεων.

✔ Πρέπει και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη δημιουργία Δημοτικού Μουσείου της Ελληνικής Μουσικής Δισκογραφίας στο πρώην εργοστάσιο της Columbia στον Προμπονά.

✔Αγωνιζόμαστε για την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την ουσιαστική αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους Προέδρους και τα Κοινοτικά Συμβούλια, με την αντίστοιχη μεταφορά οικονομικών πόρων.

✔ Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην εφαρμογή όλων των αντιαναπτυξιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

✔ Αγωνιζόμαστε για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη, κόντρα στην εποπτεία, την υποχρηματοδότηση και τους ισοσκελισμένους προυπολογισμούς.

Εύλογα θα αναρωτηθείτε:

Πώς θα δώσουμε αυτή τη δύσκολη μάχη με πενιχρά οικονομικά μέσα και κόντρα τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την πόλη.

Είναι αλήθεια ότι απέναντί μας έχουμε όλους εκείνους οι οποίοι στηρίζονται από τις μνημονιακές δυνάμεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η δύναμή μας είναι ο αγώνας, η συνέπειά μας, η ενότητα στην δράση.

Σε αυτόν τον αγώνα θα πορευτούμε μαζί με τους νέους, τις νέες, εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, ΑΜΕΑ, πρόσφυγες, επαγγελματίες, κοινότητα Loatki, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, με τα κινήματα των πολιτών ενάντια στην φτωχοποίηση και την κοινωνική περιθωριοποίηση, για ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές, για θέσεις απασχόλησης, για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της κατοικίας και των ελεύθερων χώρων.

Η αντίληψή μας είναι κόντρα στο υπάρχον δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης και διαβεβαιώνουμε ότι η λειτουργία μας θα είναι δημοκρατική και συμμετοχική.

Θα είμαστε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του.

Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Αθήνας ότι έχουμε εμπειρία στη Διοίκηση. Έχουμε το επιστημονικό δυναμικό το οποίο είναι απαραίτητο για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο θα έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Η Αθήνα έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή που θα ζει και θα αναπνέει με τα προβλήματα της πόλης και θα στηρίζεται στους ίδιους τους κατοίκους και την συμμετοχή τους για την επίλυσή τους.

Θέλουμε μία Αθήνα πολύχρωμη ,αισθητικά αναγεννημένη πόλη της αλληλεγγύης  .

Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα!

Βιογραφικό Υποψήφιας Δημάρχου Αθήνας Αυγής Μπέσκα – Θεοδόση

Η Αυγή Μπέσκα Θεοδόση γεννήθηκε στην Ήπειρο, στη Γλύκη Θεσπρωτίας. Απόφοιτος της σχολής Εργοδηγών Δομικών Έργων. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Δραστηριοποιείται στο μαζικό κίνημα, – παιδεία, γυναικείο κίνημα και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εργάσθηκε για την διάσωση των ελεύθερων χώρων – ΦΙΞ, Πατησίων, Βίλλα Δρακοπούλου, Θερμίδα, Εριουργία, κ.α. και για την προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Πρωτοστατεί για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου της COLUMBIA και αγωνίζεται με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι, να γίνει Δημόσιο Μουσείο της Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας και χώρος πολιτιστικής δημιουργίας. Εκλέχτηκε για δύο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Μαχητικά υπερασπίστηκε τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών, Υπήρξε μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης και στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γυναικών Ηπείρου, Μέλος της πολιτικής Επιτροπής της ΛΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας