ΗΠΑ «καλοπιάνουν» Γαλλία μέσω Ελλάδας-Ο Μητσοτάκης αγοράζει γαλλικές φρεγάτες Belh@rra

681
Ο Μητσοτάκης αγοράζει γαλλικές φρεγάτες Belh@rra

Ανεξάρτητα αν οι γαλλικές φρεγάτες Belh@rra είναι αναγκαίες και οι πιο κατάλληλες για τη χώρα μας, το θέμα είναι ότι η επικείμενη αγορά τους από την κυβέρνηση γίνεται κατόπιν υποδείξεων των ΗΠΑ, προκειμένου να εξευμενίσουν οι τελευταίες τη Γαλλία μετά το βαρύτατο πλήγμα που υπέστη το Παρίσι από την Ουάσιγκτον με τη ματαίωση της αγοράς των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων της Αυστραλίας. Δυστυχώς, ακόμα και σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ υποχωρούν και βρίσκονται σε αποδρομή, η χώρα μας συνεχίζει να παραμένει ένα από τα τελευταία, αν όχι το τελευταίο, προτεκτοράτο τους!

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία για την αγορά τριών υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου Belh@rra. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο στο Παρίσι από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι θα αναλάβουν και την ολοκλήρωση όλων των πλευρών της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πηγές από την ελληνική κυβέρνηση η απόκτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των τριών φρεγατών, οι οποίες θεωρούνται το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό όπλο για το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναβαθμίζει εντυπωσιακά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σήμερα έχει ως εξής:

-Στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, στην έδρα του οργανισμού.

-Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση Paris – Athènes, Naissance de la Grèce moderne 1675 ‐ 1919 (Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 – 1919), στο Λούβρο.

-Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οικονόμου για ελληνογαλλική συμφωνία: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή»

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών με τον Γιάννη Οικονόμου να απαντάει «ας κάνουμε λίγη υπομονή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας