ΗΠΑ: Δολοφονία 29χρονου Ελληνοαμερικανού από αστυνομικούς

1093
ηπα

Ένας 29χρονος Ελληνοαμερικανός, ο Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος φέρεται να είχε ψυχικά προβλήματα είναι το πιο πρόσφατο θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, που όπως φαίνεται δεν έχει τέλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «NY Post», η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του 29χρονου στην 150ή οδό στο Whitestone του Κουίνς της Νέας Υόρκης, περίπου στις 9.45 το βράδυ της Δευτέρας, καθώς υπήρξαν αναφορές για έναν άνδρα με πυροβόλο όπλο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αξιωματικοί βρήκαν τον Ζαπάντη στο υπόγειο, κρατώντας ένα σπαθί σαμουράι, και του είπαν να το ρίξει. «Πλησίασε τους αξιωματικούς με το σπαθί και χρησιμοποίησαν τα taser τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ακούγονται δύο αξιωματικοί -πρώτα μια ανδρική και μετά μια γυναικεία φωνή- να φωνάζουν επανειλημμένα «βάλε τα χέρια σου πίσω από την πλάτη σου». «Βάλε τα χέρια σου πίσω από την πλάτη και σταμάτα, με καταλαβαίνεις;».

Στα βίντεο ακούγεται επίσης ένας αστυνομικός να λέει «χτυπήστε τον ξανά» και εμφανίζεται ο ήχος και το φλας ενός taser. Μάλιστα καθώς ένας αστυνομικός φωνάζει «πέσε στο έδαφος», ο Ζαπάντης αρχίζει να καταρρέει.

Από τα αλλεπάλληλα ηλεκτροσόκ που του προκάλεσαν τα taser, ο Ζαπάντης φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ο 29χρονος, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, μπορεί να έχει πανικοβληθεί και να αντιστάθηκε στη σύλληψη, αλλά ήταν άοπλος, υποστήριξε ο δικηγόρος του. Άλλωστε στο προαναφερθέν βίντεο, που τράβηξε γείτονας, δεν φαίνεται να κρατά όπλο ή να αντιστέκεται.

Η οικογένεια ζητά τώρα απαντήσεις και ο δικηγόρος της, Γιώργος Βομβολάκης, δηλώνει στην «NY Post» ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας