Αραβικός Σύνδεσμος κατά Τουρκίας: Να εμποδιστούν οι ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη

917
λιβύη

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που συνεδρίασε εκτάκτως κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, έκρινε αναγκαίο «να εμποδιστούν οι παρεμβάσεις στη Λιβύη», όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου, ο παναραβικός οργανισμός προειδοποιεί «για τη σοβαρότητα της λήψης οποιωνδήποτε μονομερών βημάτων … κατά τρόπο που να επιτρέπει ξένες στρατιωτικές παρεμβάσεις και συμβάλλει στην κλιμάκωση και την παράταση της σύγκρουσης».

Κάλεσε δε εμμέσως την Τουρκία να αποφύγει μια παρέμβαση που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά εξτρεμιστών στη Λιβύη.

«Πρέπει να αποφευχθούν οι περιφερειακές παρεμβάσεις που βοηθούν, μεταξύ άλλων, στη διευκόλυνση μεταφοράς ξένων εξτρεμιστών τρομοκρατών μαχητών  από άλλες ζώνες περιφερειακών συγκρούσεων στη Λιβύη», ανέφερε.

Οι χώρες μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τη στρατιωτική κλιμάκωση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Λιβύη και «απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών χωρών και ολόκληρης της περιοχής».

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του παναραβικού οργανισμού, Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ να επικοινωνήσει με τις αντιμαχόμενες πλευρές στην κρίση για να την επιλύσουν και να αποτρέψουν κάθε ξένη στρατιωτική επέμβαση που μπορεί να απειλήσει τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας