Τουρκία: Εισέβαλε στον Συριακό βάλτο. Αρχή του τέλους για Ερντογάν

2274
Ερντογάν

Την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία ανακοίνωσε και επισήμως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Τετάρτης,έχοντας το “πράσινο φως” από τις ΗΠΑ και διαβεβαιώνοντας παραπλανητικά την Ρωσία ότι δήθεν θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

«Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία, και θα ανοίξει την πόρτα στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης» ανέφερε θρασύτατα η τουρκική προεδρία.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση  “Πηγή της Ειρήνης” στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG» ανέφερε ο Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο Twitter, βαφτίζοντας το κρέας σε ψάρι.

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας».

Η παραπλανητικά αισιόδοξη προπαγάνδα του Ερντογάν δεν μπορεί να αποκρύψει την ισχυρή πιθανότητα να κολλήσει ο τούρκικος στρατός στο τέλμα του Συριακού βάλτου και να υφίσταται συνεχείς απώλειες, βυθίζοντας την περιοχή σε ακατάσχετη αποσταθεροποίηση και στο χάος.

Ήδη οι Κουρδικές αρχές έχουν κηρύξει γενική επιστράτευση στη Βορειοανατολική Συρία και έχουν διατάξει όλους/ες να κατευθυνθούν στα Τουρκο-Συριακά σύνορα και να αμυνθούν μέχρι θανάτου και με όλα τα μέσα που διαθέτουν απέναντι στους Τούρκους εισβολείς.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του CNN Turk κάνουν λόγο για μεγάλες εκρήξεις στην πόλη Ρας αλ Αΐαν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ζωντανή εικόνα από τα συρο-τουρκικά σύνορα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας