Επίθεση Ρωσίας σε Τουρκία για αντιρωσική καμπάνια με αφορμή την Κριμαία

2142
αντιρωσική

Έχουν οικτρές αυταπάτες όσοι βαφτίζουν τη ρωσο-τουρκική λυκοφιλία σε συμμαχία. Ρωσία και Τουρκία δεν μπορούν ποτέ να τα “βρουν” με κάποια σχετική διάρκεια, γιατί έχουν άκρως ανταγωνιστικά συμφέροντα στην περιοχή μας.

Ένα ουσιαστικό άνοιγμα της Ελλάδας προς τη Ρωσία όχι μόνο θα είναι απολύτως ευπρόσδεκτο από τη Μόσχα αλλά και θα έχει τεράστια σημασία για την χώρα μας και την ασφάλεια της.

Το τραγικό είναι ότι τα κατεστημένα κέντρα της Ελλάδας και ιδιαίτερα Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτοπαγιδευμένα στη γερμανοαμερικανοκρατία, με συνέπεια να υποθηκεύουν την χώρα, την εδαφική της ακεραιότητα και το μέλλον της.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενοχλημένο από τις αντιρωσικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Τουρκία με αφορμή αυτό που η Άγκυρα ονομάζει ως βίαιο εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας, αλλά και από δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και παραγόντων οι οποίοι έκαναν λόγο για “σταλινικές διώξεις” των Τατάρων της Κριμαίας και τις συνέκριναν, μάλιστα, με την σημερινή πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία στην Κριμαία, με ανακοίνωση του καλεί την Άγκυρα να αξιολογεί αντικειμενικά τα ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της ανακοίνωσης του, εκφράζει την ανησυχία του σε σχέση με το ότι στο ζήτημα αυτό, με τους εξτρεμιστικούς κύκλους της Τουρκίας «συμπαρατάχθηκαν ορισμένα επίσημα πρόσωπα της Τουρκίας, τα οποία, ιδιαίτερα, προέβησαν σε παραλληλισμούς των ονομαζόμενων “σταλινικών διώξεων” με την πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία».

Στην ανακοίνωση του μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καταλήγει τονίζοντας ότι «μια τέτοια συμπεριφορά δεν συμβάλλει στην επίλυση του στόχου της περαιτέρω ανάπτυξης της πολυμερούς συνεργασίας, που έθεσαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας ο οποίος αποτυπώθηκε στις διμερείς συμφωνίες, αντιτίθεται στο πνεύμα των διμερών ρωσο-τουρκικών σχέσεων, των οποίων η επέτειος των εκατό χρόνων εορτάζεται αυτές τις μέρες».

Χαρακτηρίζει μάλιστα τις εκδηλώσεις και δηλώσεις αυτές ως αντιρωσική καμπάνια, επισημαίνοντας ότι «η ανοχή της αντιρωσικής καμπάνιας εκ μέρους της επίσημης Άγκυρας δεν συνάδει με το πώς προσεγγίζει την δική της ιστορία».

Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως αυτόνομη Δημοκρατία της Ρωσίας και επιπλέον μετέχει σε κυρώσεις, στο πλαίσιο της Ε.Ε, σε βάρος της Ρωσίας για τη δήθεν αντιδημοκρατική προσάρτηση από τη Μόσχα της Κριμαίας. Η Ελλάδα οφείλει εδώ και τώρα να σταματήσει την την απαράδεκτη νεοψυχοπολεμική στάση απέναντι στη Ρωσία και να αναγνωρίσει το αυτονόητο: ότι η αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας αποτελεί ρωσικό έδαφος με την δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κριμαϊκού λαού, μεταξύ του οποίου υπάρχουν πολλοί Έλληνες και συναποτελούν μια αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα που εκπροσωπείται στο Κριμαϊκό Κοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας