Εμπλουτίζεται το αντεργατικό νομοσχέδιο με νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις

382
απεργίες και των Ναυτεργατών

Στο στόχαστρο οι απεργίες και των Ναυτεργατών

Σε νέο κρεσέντο αντεργατικότητας και προκλητικότητας επιδόθηκε ο γνωστός Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης σε συνέντευξή του σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε επιπλέον ρυθμίσεις για τις απεργίες των Σωματείων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την κοινή ωφέλεια, στοχοποιώντας πλέον και τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις όταν αυτές αποφασίζουν να καλύπτουν πρωτοβάθμιες οργανώσεις στη προσπάθειά τους να βάλουν φραγμό στη βιομηχανία δικαστικών προσφυγών και αποφάσεων που κηρύσσουν την μια μετά την άλλη τις απεργίες παράνομες!

Συγκεκριμένα τόνισε: «Εάν μια απεργία κρίνεται παράνομη ή καταχρηστική δεν θα μπορεί να επαναπροκηρυχθεί από άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση»!!!

Συνεχίζοντας το αντεργατικό – αντιδημοκρατικό του ντελίριο κατέστησε σαφές ότι «στην απεργία στην κοινή ωφέλεια (Μετρό – Ακτοπλοΐα – Απορρίμματα)», και επικαλούμενος τι ισχύει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες», «το 33% των δραστηριοτήτων θα γίνεται κανονικά έτσι ώστε η απεργία να μην στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου»!!

Οι εξαγγελίες αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει ξεσαλώσει πλήρως στη προσπάθειά της να υπερασπίσει τα «ιερά και όσια» του κεφαλαίου και να καταστήσει την απεργία από όπλο στα χέρια των εργαζομένων σε ένα άχρηστο και ατελέσφορο μέσο!

Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση ότι είναι βαθιά νυχτωμένη! Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες!

Η επίθεση της κυβέρνησης θα πάρει μαζική και αγωνιστική απάντηση από τους εργαζόμενους στις 3 Ιούνη με την πανελλαδική απεργία και θα ακολουθήσει κλιμάκωση των αγώνων. Να μην τρέφει αυταπάτες ότι θα ξεμπερδέψει με μια τουφεκιά στον αέρα!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας