Ελληνική Πυραυλάκατος σε νατοϊκή άσκηση περικύκλωσης-πολέμου κατά Ρωσίας στη Μαύρη-Θάλασσα

821
Ελληνική Πυραυλάκατος σε νατοϊκή άσκηση

Η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης» έδωσε ηχηρό «παρών» στο πλαίσιο άσκησης του NATO με την κωδική ονομασία «Sea Shield 2» η οποία διεξήχθη στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή και άλλων συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η ελληνική πυραυλάκατος εκπροσώπησε το ελληνικό Πολεμικό στη συμμαχική δύναμη, η οποία εκτέλεσε αντικείμενα Πολέμου Επιφανείας, Αντιαεροπορικού, Ανθυποβρυχιακού και Αντιναρκικού Πολέμου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Από την Παρασκευή 19 έως την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) «Κρυσταλλίδης» έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «SEA SHIELD 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας καθώς και οι μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG 2)».

Η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας