Εκπρόσωπος Χαφτάρ:Αν πετύχουν οι Τούρκοι η Λιβύη θα γίνει κατεχόμενη Κύπρος!

1323
τουρκία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Αχμάντ αλ-Μισμάρι, δήλωσε πως η πραγματική μάχη που λαμβάνει χώρα στη Λιβύη είναι μεταξύ του λιβυκού λαού και των “Τούρκων εισβολέων“.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι “σε περίπτωση που οι Τούρκοι τα καταφέρουν, θα μείνουν στη Λιβύη για πάντα και η Λιβύη θα γίνει σαν την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου“, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή Kıbrıs Postası.

Σύμφωνα με τον Μισμάρι, η Τουρκία προετοιμάζει τις συμμαχικές της δυνάμεις, για μια νέα επίθεση εναντίον του LNA.

Ο Μισμάρι είπε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να επεκτείνει τον έλεγχό της σε όλη τη δυτική Λιβύη και προμηθεύει μισθοφόρους παραστρατιωτικούς για να φτάσει στα νοτιοδυτικά.

Όπως αναφέρουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ο Μισμάρι εξήγησε ότι η Τουρκία θέλει να φτάσει στην πετρελαϊκή ημισέληνο, της παραλιακή περιοχή της Λιβύης που έχει σχήμα μισοφέγγαρου και περιέχει τις περισσότερες πετρελαιοπηγές της χώρας, προκειμένου να ελέγξει τα πιο ζωτικά περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε μια ξαφνική επίσκεψη στη Λιβύη, όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων του Σάρατζ, αλλά επισκέφτηκε και πετρελαιοπηγές. Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μουσταφά Σανάλα, ο Μισμάρι τον ρώτησε “πώς μπορεί ένας ξένος στρατιώτης ή ένα άτομο να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της χώρας;“.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Ακάρ, ωστόσο, το τουρκικό σύστημα άμυνας της αεροπορικής βάσης αλ-Ουατίγια καταστράφηκε μετά από επίθεση, την πατρότητα της οποίας διεκδίκησε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης. Η επίθεση έχει έκτοτε καταδικαστεί από τη GNA και την Τουρκία, με τις δύο κυβερνήσεις να δεσμεύονται να αντιδράσουν ενάντια σε αυτήν την ενέργεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας