Εθνική αυτοκτονία-Πούλησαν ΔΕΠΑ-Υποδομών και ΔΕΔΔΗΕ σε ξένα συμφέροντα-Υπόλογοι εθνικού εγκλήματος

1388
Νέα Δίκη αύριο Λαφαζάνη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας αδίστακτα την αντεθνική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων εγκληματικών μνημονιακών κυβερνήσεων ξεπουλήματος της χώρας, προέβη μέσα σε μια βδομάδα σε νέο άλμα για την ολοκληρωτική παράδοση της ενεργειακής βάσης της χώρας σε ιδιωτικά χέρια και μάλιστα σε ξένα συμφέροντα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση εκποίησε την στρατηγική, τεράστιας αξίας, μονοπωλιακή και άκρως κερδοφόρα επιχείρηση της ΔΕΠΑ-Υποδομών, που ελέγχει και διαχειρίζεται το δίκτυο των αγωγών φυσικού αερίου στη χώρα, στην Ιταλική Italgas, στην οποία συμμετέχει το Ιταλικό δημόσιο (!), έναντι του ευτελούς για την περίπτωση ποσού των 733 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εκχώρησε το 49% της ΔΕΔΔΗΕ, μιας στρατηγικής κι’ αυτής, υπερκερδοφόρας, αμύθητης αξίας, μονοπωλιακής επιχείρησης, η οποία κυρίως ελέγχει και διευθύνει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο στην ουσία συνιστά παράδοση της επιχείρησης, αγόρασε το Αυστραλιανό Επενδυτικό Ταμείο Macquarie, έναντι 2,1 δισ.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα ανδραγαθήματά της και ιδιαίτερα πανηγυρίζει για το τίμημα των 2,1 δισ. ευρώ που προσεφέρθη για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Παρ’ όλο ότι το ζήτημα δεν είναι θέμα τιμήματος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα 2,1 δισ. δεν είναι καν το πραγματικό τίμημα, το οποίο περιορίζεται στα 1,3 δισ, αφού τα 800 εκ. από τα 2,1 δισ αφορούν τα αναλογούντα στο 49% δάνεια του ΔΕΔΔΗΕ, που ευλόγως θα επωμιστεί η Αυστραλιανή εταιρεία.

Πέραν τούτου τα 1,3 δισ είναι πολύ λίγα για μια γιγάντια επιχείρηση που διαθέτει πάγια στοιχεία τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα 10 δισ, αντλεί άκοπα και σταθερά ετήσια υπερκέρδη και η οποία επιχορηγείται από κοινοτικούς και κρατικούς πόρους (!) για να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου και των μετρητών ηλεκτρικής κατανάλωσης.

Αυτό, όμως, που συνιστά κυριολεκτικά εθνικό έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος για τη χώρα με ποινικές διαστάσεις, είναι το γεγονός ότι η παράδοση της εθνικής ενεργειακής βάσης της χώρας σε ιδιωτικά και μάλιστα ξένα συμφέροντα, συνιστά στην ουσία παράδοση της ελληνικής οικονομίας, της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας σε ξένη εποπτεία.

Σε μια περίοδο, μάλιστα, ενεργειακής κρίσης στον κόσμο και δραματικής αύξησης των ενεργειακών τιμολογίων, η εκχώρηση του συνόλου μάλιστα του ενεργειακού τομέα σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε πολυεθνικά κέντρα και σε τρίτες χώρες, αντιπροσωπεύει εθνική αυτοκτονία και ειδικότερα οικονομική αυτοκτονία, αφού η ιδιωτική κερδοσκοπία και ξένοι τρίτοι θα ελέγχουν τον ενεργειακό “σχεδιασμό” της χώρας, τα ενεργειακά τιμολόγια και το κόστος λειτουργίας της οικονομίας, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ενεργειακό κόστος.

Δυστυχώς στη χώρα ζητείται αντιπολίτευση που δεν υπάρχει, ζητούνται λαϊκές αφυπνίσεις και κυρίως ζητείται εθνική, αξιόπιστη και έντιμη κυβέρνηση, που δεν θα υπηρετεί ξένους κηδεμόνες αλλά τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.

Οι κυβερνήσεις εδώ και καιρό πουλάνε την Ελλάδα, χωρίς να προσθέτουν νέες εθνικές αξίες και νέο εθνικό πλούτο. Τι είναι άραγε αυτή η χώρα; Ιδιοκτησία και τσιφλίκι αυτών των κυβερνήσεων; Ας μην κοιμούνται όμως ήσυχοι οι εθνικοί ξεπουληματίες. Μπορεί μέχρι τώρα να γλιτώνουν. Θα έρθει όμως η ώρα και η στιγμή που ένα Ειδικό Δικαστήριο θα στηθεί και όλοι αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί και θα πληρώσουν. Και θα πληρώσουν πολύ ακριβά. Οι θέσεις εξουσίας θα έρθει η ώρα που θα γίνουν θέσεις ευθύνης και όχι ασυλίας!

Παναγιώτης Λαφαζάνης

1 σχόλιο

  1. Ο Μητσοτακης ανεμποδιστος ξεπουλα τον πλουτο της Ελλαδας σε ξενους για να φτωχυνει τους Ελλαδιτες, να ξενιτευτουν για να επιβιωσουν και ευκολα να γεμισει η Ελλαδα απο επιδοτουμενους λαθρο ωστε οι εναπομειναντες Ελληνες να μπολιαστουν, να γινουν πολυπολιτισμικοι, χωρις εθνοτισμο- ελληνισμο ,οπως απαιτει η UN MIRANT COMPACT που προωθει ο Μητσοτακης υπακουοντας σε Ερντογαν και Μερκελ για εξισλαμισμο της Ελλαδας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας