Δυο («άγια») κυβερνητικά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για Θεολογική Σχολή Βοστώνης

685
δύο

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε και στην τελετή αγιασμού στο Τάρπον Σπρινκς της Φλόριντα. «Σήμερα (σ.σ στις 6 Ιανουαρίου) είναι μια ιστορική ημέρα καθώς μετά από 100 χρόνια έχουμε εδώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Τον γνωρίζω προσωπικά, είναι σπουδαίος και όπως λέει το όνομά του φέρνει την ελπίδα για καλύτερες ημέρες στον Ελληνισμό εδώ και παντού στον κόσμο». Απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής συμπλήρωσε: «Να γνωρίζετε ότι η ελληνική πολιτεία θα στηρίξει το έργο σας και οικονομικά τη Θεολογική Σχολή στην Βοστωνη».

Το ποσό της οικονομικής στήριξης έγραψε σε ανάρτηση του ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της ΝΔ, Αντώνης Διαματάρης (πρόκειται για τον υφυπουργό που παραιτήθηκε για το μεταπτυχιακό, από το Πανεπιστήμιο Columbia, που είχε και δεν είχε…. Πρόκειται για 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! 

Για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα παραθέτουμε αποσπάσματα από το ρεπορτάζ ελληνικής εφημερίδας στις ΗΠΑ («Εθνικός Κήρυξ»):

«Η Ελλάδα θα δίνει χορηγία δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, για την ενίσχυση των προγραμμάτων της και την τόνωση της ελληνικότητάς της. Η ετήσια αυτή χορηγία θα έχει ισχύ από πέρυσι, δηλαδή το 2019, και θα βοηθήσει καθοριστικά στην οικονομική ανασυγκρότηση της Θεολογικής Σχολής η οποία όπως έχει αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο οικονομικής φθίσης που δεν μπορούσε να καλύψει ούτε καν τα τρέχοντα λειτουργικά της έξοδα.

(…) Υπογραμμίζεται ότι τη χορηγία των δυο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο την είχε εισηγηθεί, προωθήσει και επιτύχει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Ορθόδοξων Εκκλησιών της Διασποράς, Αντώνης Διαματάρης, όπως άλλωστε και πολλά άλλα ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν την προαγωγή και στήριξη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ανά τον Κόσμο, τα οποία, δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

(…) Το θέμα της χορηγίας των δύο εκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος προς τη Σχολή το ανέφερε τώρα που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος το ανακοίνωσε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, στη διάρκεια του γεύματος στο ξενοδοχείο «Willard Intercontinental Hotel» στην Ουάσιγκτον. Ο Αρχιεπίσκοπος ανάμεσα στα άλλα είπε, πως «ιδιαίτερα θα ήθελα να αναγνωρίσω τη βαρυσήμαντη επένδυση της Ελλάδος στη Θεολογική μας Σχολή, μία ετήσια χορηγία εκ δύο εκατομμυρίων ευρώ αρχίζοντας από πέρυσι (…) Σας ευχαριστώ κύριε Πρωθυπουργέ, για την προσφορά σας στην Ομογένεια, για την αγάπη σας στην Ελληνική Ορθόδοξη Πίστη και Κληρονομιά και για την ηγεσία σας στην Ελληνική Δημοκρατία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας