Για το σημερινό κατεστημένο ο Ψινάκης δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας

3430
ψινάκης

Tο βράδυ της Τρίτης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δήλωσε: «Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς… Όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου. Θα έλεγαν ότι είχα βάλει εγώ τη φωτιά».

Κατόπιν, μετά από ρεπορτάζ, αποκαλύφθηκε πως παρότι έχουν καεί κάποιοι φοίνικες και άλλα δέντρα έξω από το σπίτι του Ψινάκη, εντούτοις το οίκημα είναι απόλυτα κατοικήσιμο. Οι μικρές ζημιές αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο αφού οι φλόγες δεν μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Στη συνέχεια την Τετάρτη προκλήθηκε μεγάλη ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα από εξοργισμένους πολίτες που ζητούσαν εξηγήσεις για την απραξία της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της καταστροφής. Ο Ψινάκης φρόντισε να απουσιάζει από τη συνεδρίαση… παρ’ ότι ο ίδιος την είχε συγκαλέσει.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Ψινάκης ψεύδεται και συμπεριφέρεται περιφρονητικά προς του δημότες. Τα ίδια είχε κάνει και στις άλλες πρόσφατες πυρκαγιές που είχαν πλήξει την περιοχή του, όταν έλεγε ότι βρισκόταν σε ένα ερημονήσι όπου δεν υπήρχαν ειδήσεις και αυτός γλεντούσε μανιωδώς σε πάρτυ στη Μύκονο.

Το περίεργο είναι ότι ο κ. Ψινάκης εθεάθη να παρακάθεται σε πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, άγνωστο με ποια ιδιότητα και για ποιο λόγο.

Θα μου πείτε, εδώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία, με τον Ψινάκη θα ασχολούμεθα;

Και όμως για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, θα πω ότι ο πολιτική νοοτροπία, η πολιτική συμπεριφορά και η πολιτική στάση του Ψινάκη, δεν είναι η θλιβερή εξαίρεση στο σημερινό κατεστημένο πολιτικό σύστημα αλλά μάλλον, με εκείνο ή τον άλλο τρόπο, ο ΚΑΝΟΝΑΣ.

Οι “σοβαροί” Ψινάκηδες κατακλύζουν την Βουλή και χαρακτηρίζουν τα καθεστωτικά κόμματα.

Και το πιο πικρόχολο: οι Ψινάκηδες αυτοί δεν είναι διορισμένοι, εμείς τους ψηφίζουμε πανηγυρίζοντας, μαζί και τα κόμματα που τους εκφράζουν, στην Βουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους και ίσως να τους ξαναψηφίσουμε.

Γι’ αυτό συχνά έχω ακούσει πολιτικούς που μου λένε: εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω…

Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι πολίτες, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτήν την χώρα!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας