Τσίπρας-Μητσοτάκης: Από επιχειρηματίες η κάλυψη των αναγκών στην πυρόσβεση

2191
σκι

Στην κάλυψη των ελλείψεων σε πυροσβεστικά μέσα, ως συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που υπηρετούν και οι δυο, με προσφυγή στην ιδιωτική πρωτοβουλία συμφώνησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης, μετά από πρόταση του τελευταίου.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου,  με τον Αλέξη Τσίπρα και πρότεινε “κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα “Νιάρχος” να αναλάβει για την επόμενη πενταετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., “ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα “Νιάρχος” να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς”.

Είναι προφανές ότι η προσφυγή σε ιδρύματα επιχειρηματιών για την κάλυψη των αναγκών πυρόσβεσης αποτελεί ανοιχτή ομολογία και των δύο πολιτικών ηγετών ότι με τη μνημονιακή πολιτική είναι αδύνατη η αντιπυρική θωράκιση της χώρας. Συνάμα, συνιστά και ένα πρώτο βήμα για τη διείσδυση των ιδιωτικών συμφερόντων, ακόμη και σε έναν τόσο νευραλγικό και ζωτικό για την ασφάλεια του τόπου και του λαού τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας