Αποκάλυψη: H σχέση στελέχους του Ερντογάν με το τουρκικό ναρκωπλοίο

2077
τουρκικού

Μία διαφορετική, πολιτική, διάσταση στο επεισόδιο που συνέβη ανοιχτά της Ρόδου τη Δευτέρα, όταν η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού φορτηγού πλοίου, δίνει δημοσίευμα της Cumhuriyet.
«Κάτι βρωμάει στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος. Το πλοίο «ACT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ανήκει στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του στελέχους του AKP Αμπντουραχίμ Ντουντάρ. Μάλιστα, σημειώνει ότι τόσο το ίδιο πλοίο όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή.
Υπενθυμίζεται, ότι το ελληνικό Λιμενικό ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικές βολές όταν ο καπετάνιος του «ACT» αρνήθηκε να υπακούσει στο αίτημα να προσεγγίσει λιμάνι της Ρόδου για να ελεγχθεί το φορτίο του τουρκικού πλοίου. Η επιχείρηση έγινε έπειτα από πληροφορίες ότι το πλοίο μετέφερε ναρκωτικά.
Είχε συλληφθεί ο καπετάνιος
Ο καπετάνιος του «ACT», Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν, υπήρξε ύποπτος και σε προηγούμενα περιστατικά με πλοία της εταιρείας, αναφέρει η Cumhuriyet. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2010, ήταν καπετάνιος πλοίου που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara», με προορισμό τη Γάζα και συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές.
Στην υπόθεση που είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας και που κόστισε τη ζωή 10 Τούρκων ακτιβιστών, νηοπομπή κατευθυνόταν στη Γάζα με σκοπό να σπάσει τον αποκλεισμό. Κομάντος του Ισραήλ ανέβηκαν στο μεγαλύτερο από τα έξι πλοία, το Mavi Marmara, και ξέσπασαν συγκρούσεις. Οι ακτιβιστές έλεγαν τότε ότι άρχισαν να τους πυροβολούν αμέσως, οι Ισραηλινοί υποστήριζαν ότι οι κομάντος άνοιξαν πυρ όταν τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και όπλο. Τα πλοία μετέφεραν 10.000 τόνους οικοδομικών υλικών, σχολικών ειδών και δύο μεγάλες γεννήτριες. Όμως οι Ισραηλινοί ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν μετέφεραν και όπλα ή χρήματα.
Φορτίο με σφαίρες
Επίσης, το 2013, σε έρευνα στο πλοίο «Zeynep Dundar» της ίδιας εταιρείας στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας είχαν εντοπιστεί 3.400 σφαίρες. Το πλοίο πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και είχε δηλώσει ως φορτίο εργαλεία κουζίνας.
Το «Baris» με τους 595 πρόσφυγες
Η εταιρεία όμως έχει εμπλακεί και σε υπόθεση διακίνησης ανθρώπων. Το 2014 το φορτηγό πλοίο Baris, που ανήκει στην ίδια εταιρεία, έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και έπλεε ακυβέρνητο. Τελικά ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 595 Σύρους πρόσφυγες.
Για την υπόθεση αυτή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε σε κάθε έναν από τους πέντε κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 595 χρόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας